Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Москва ни подкани: Платете си бързо за "Белене"

OFFNews 10 септември 2016 в 12:05 11472 6

Русия настоява България в най-скоро време да изпълни решението на Арбитражния съд за АЕЦ "Белене" и страната ни да погаси дълга си. Очакваме София да ни изпрати информация за сроковете за изплащане на дълга, заявиха от руската корпорация "Росатом".

Вчера у нас имаше среща на руско-българската работна група по въпроси, свързани с изпълнението на решението на Арбитражния съд към Международната търговска палата в Женева относно проекта АЕЦ „Белене”.

От руска страна в срещата участваха представители на Държавна корпорация „Росатом” и на Групата компании ASE, а от българска страна - министърът на енергетиката Теменужка Петкова, представители на Българския енергиен холдинг и неговата дъщерна фирма Националната електрическа компания.

Според решението на Арбитражния съд НЕК трябва да компенсира на руския „Атомстройекспорт” щетите, нанесени от прекратяването на строителството на АЕЦ „Белене” в размер на 620 милиона евро. Освен това, до пълното погасяване на цялата сума ежедневно се начислява неустойка в размер на 167 хиляди евро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20374

6

Стринка Минка

11.09 2016 в 12:49

Лихвите нали текат?

11841

1

трафоПОСТ

10.09 2016 в 15:33

А, Теменужка, вчера, подкани руснаците, хайде покажете си бързо реакторите, преди да ви ги платим.

Ами, да видим, има ли произведени два реактора с необходимите сертификати за годност от Международната агенция за атомна енергия. Щото, ако ги нямате, какво точно искате да ви платим, блядове?
 
X

Подкастът на OFFNews