Младите взимат думата

Още две свежи попълнения допълват dream team-а на Lidl

OFFNews 21 август 2021 в 10:00 6925 0

Когато идват в Lidl като стажанти, двамата вече имат опит зад гърба си – Здравко като практикант, а Магдалена – като сезонен служител. Сега обаче ролята им е друга – трябва да работят по определен проект, да предложат решение на конкретна бизнес задача и да навлязат много по-дълбоко в процесите и работата на компанията. Правят го с желанието и ентусиазма на всеки млад човек. Именно те са и следващите две свежи попълнения в тазгодишното издание на стажантската програма на веригата, които взимат думата и допълват първите четирима в dream team-а на Lidl.

Пътят на Здравко започва от Велинград – като практикант в един от магазините на веригата. Минава през Шотландия като студент по бизнес мениджмънт и финанси и стига отново в Lidl – вече като стажант. Най-интересно при първата му среща с бързооборотния сектор е да помага на клиентите да намерят това, което търсят. Това е и моментът, в който се заражда интересът му да разбере какъв е пътят на стоката, която подрежда. Така след две лета като практикант решава, че е време за следващата крачка – да бъде стажант. Днес търси отговор на въпроса как да подобри процесите в складовата логистика в логистичния център на веригата в с. Равно поле. Признава, че досегашният му опит безспорно му помага – познава артикулите, процесите, начина на работа. Носи със себе обаче и още нещо важно – желанието да опознава различни бизнеси и компании. Именно този интерес го отвежда в Шотландия, за да учи бизнес мениджмънт.

Здравко Жерев

Как функционира една компания, как постига успеха – любопитно му е да узнае отговора на всички тези въпроси. Ако трябва обаче да посочим област, която му е присърце още от малък, това определено е авиацията. Затова не ни учудва, че CEO-то, което би отличил като най-успешен, е човек, наскоро полетял в Космоса – Джеф Безос. Именно Amazon е и компанията, която оглавява личния му ТОП3 на най-успешните компании в света. Любопитен е да разбере как от нулата се създава една от най-печелившите компании. Затова ако един ден има късмета да срещне Джеф Безос, ще го пита само едно – колко голяма е разликата между целта, която си е поставил при основаването на Amazon, и постигнатият резултат 27 години по-късно.

Само 2 години обаче са нужни на Магдалена, за да сбъдне своята мечта. Когато започва като сезонен служител в Lidl в Царево, си казва „Дали някога, някъде там в бъдещето, бих могла да работя в централата?“ Днес вече е стажант именно там и работи по свой проект в областта на стоковото снабдяване и работата с доставчиците.

Магдалена Драганова

Подобни предизвикателства не са й чужди – ежедневно й се налага да бъде едновременно креативна и точна. Учи за преводач, като особено й е интересен симултанният превод. Именно той изисква от нея да бъде рационална, но и креативна – да импровизира и да създава думи на момента, да намира изход от критични ситуации и винаги да търси различен подход. На това безспорно я е научила и музиката, с която се занимава близо 8 години. Както самата тя казва – „един следобед просто запях“. С музиката обаче й е писано да останат само добри приятели – иска й се да развие други умения, да бъде полезна на обществото. Затова и в професионалното си поприще се насочва в друга посока – към богатството на езика и изкуството на превода.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови