Quantcast

Министерството на икономиката разсекрети всички документи по "Южен поток"

OFFNews Последна промяна на 04 септември 2014 в 20:09 6944 4

Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) публикува всички документи по проекта "Южен поток", съобщиха от ведомството.

От министерството обясняват, че са взели това решение, защото запознаването на българското общество с фактите за състоянието в енергетиката е основен приоритет на служебното правителство.

Всички документи по проекта "Южен поток", които не представляват търговска тайна и не засягат трети страни могат да бъдат открити в рубрика "Актуални теми" на сайта на ведомството.

"Експертите на МИЕ ще продължат да преглеждат документите и всички, достъпни за обществеността и представляващи интерес ще бъдат публикувани", допълват от МИЕ.

Публикуваните документи включват кореспонденция между бившия енергиен министър Драгомир Стойнев и европейския комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер, както и писмо до руския министър на енергетиката Александър Новак.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.09 2014 в 09:42

Да, ама не са всички.

04.09 2014 в 22:23

Ти четеш ли си писанията? В щатите референдуми?

04.09 2014 в 22:21

По стар административен маниер се разсекретяват само факти с историческо значение.С други думи да ни е честит вмирисаният на корупционна мърша труп наречен Южен паток.

04.09 2014 в 21:57

А в една демократична страна с всички държавни дела трябва да е така.

За да има граждански контрол трябва да има информация.

Обаче ние още по сталински гледаме да крием почти всичко...А колко са жалки съветофилите милие, дори не подозират, че в страни като САЩ всичко без специално определени документие налично като информация. Колко сме жалки в незнанието си че в страни като САЩ има по 20-30 референдума годишно. Колко сме жалки че не знаем как там почти всяка отговорна длъжност е изборна - шеф на полиция, прокурор, кмет, всичко и всяко от тия лица може да бъде отзовано......

А САЩ сигурно далеч не са най-добрия пример....