Мястото на трагедията на Струма - с нови знаци, маркировка и надежден буфер

OFFNews 04 януари 2022 в 19:07 2365 0

Нови пътни знаци, маркировка и буфер от най-висок клас, който да олекоти евентуален удар на превозно средство в "острова" между пътя и площадката за почивка, са монтирани на мястото на 31-ия километър на автомагистрала "Струма".

Това стана ясно от публикация на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов във фейсбук.

На 23 ноември 2021 г. на това място се случи зловеща катастрофа с туристически автобус, при която загинаха 45 граждани на Северна Македония.

Ето и текста на цялата публикация на Гроздан Караджов:

"При 31-ия км на автомагистрала „Струма“ вече има нови пътни знаци. Фолиото на буфера в началото на ограничителната система преди площадката за отдих е сменено с по-висок клас, за да има същата светлоотразителност като останалите знаци.

В края на миналата година разпоредих на АПИ да се прегледа сигнализацията в този участък заради сигнали в медиите, че не е осигурена достатъчно пътната безопасност там.
В резултат са монтирани допълнителните знаци, които обозначават площадката за отдих (Е18 - „Вода за пиене“). Такива знаци вече има на отбивката за площадката, както и на 250 метра и на 1000 метра преди нея.

В разделителната ивица, непосредствено след площадката за отдих, е монтиран нов знак, който указва движение само направо след знака.
Инсталираният буфер е елемент за пътната безопасност. Той олекотява евентуален удар на превозното средство при пътно произшествие. Буферът е от най-висок клас. Ограничителната система зад него може да задържа камион от 38 тона."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови