Quantcast

Локхийд Мартин ще работи с БАН

OFFNews Последна промяна на 21 февруари 2019 в 12:25 2096 1

Снимка Локхийт Мартин

"Локхийд Мартин" обсъжда възможности за сътрудничество с БАН, обявиха от американската компания производител на изтребителите F-16.

Представители на "Локхийд" са посетили академията, а делегацията е била водена от главния изпълнителен директор за Европа Джонатан Хойл.

„Всеки ден нашите 105 000 служители отиват на работа с една цел – да спомогнат за изпълнението на мисиите на нашите клиенти. От защитата на гражданите до разширяването на границите на науката в области като далечния космос, свръхзвуковите оръжия, изкуствения интелект и машинното обучение, тези мисии са сред най-сложните и предизвикателни в света,“ заявява Джонатан Хойл.

„Нашите интереси се простират отвъд аеронавтиката и с интерес се запознахме по-подробно с работата на Българска академия на науките в области като киберсигурност, роботика, иновативни сензори и технологии, които намират приложение не само в областта на отбраната и сигурността, но и в реалната икономика“, коментират от компанията. Оттам добавят, че закупуването на изтребители Ф-16 за българските ВВС ще бъде катализатор на дългосрочно стратегическо партньорство в България, което ще развие таланти в науката и инженерството, необходими, за да бъдат посрещнати предизвикателствата на 21 век.

Локхийд Мартин разглежда Българската академия на науките и нейните възможности в области като проучване и развитие в отбраната, сигурността и космоса като важен партньор в един свят, където технологиите се развиват с безпрецедентна скорост, се допълва в съобщението.

Самолетите Ф-16 Блок 70 за България  - новата и усъвършенствана версия на еднодвигателния изтребител на НАТО - ще бъдат произвеждани в завода на "Локхийд Мартин" в Южна Каролина, САЩ.

В допълнение на намерението си за партньорство с БАН, Локхийд Мартин потвърждава ангажимента си за предоставяне на икономически и промишлени ползи за България във връзка с придобиването на военните самолети. Това ще донесе реални ползи за страната, като подкрепи суверенитета, споделянето на технологии и подпомогне местната заетост, добавят от "Локхийд".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25215

1

Лопе де Вега

21.02 2019 в 16:32

Те сега им се еба мамата и на Локхийд и на Мартин!