Посолството на САЩ и Локхийд Мартин приветстваха решението за започване на преговори за F-16

OFFNews 16 януари 2019 в 14:54 4335 1

Посолството на САЩ приветства решението, прието днес от Народното събрание, за начало на преговорите за придобиване на нови самолети F-16 Block 70 от Локхийд Мартин.

Очакваме да продължим да укрепваме стратегическото си партньорство с България, нашия съюзник в НАТО, посочват от посолството на САЩ.

От Локхийд Мартин също приветстваха решението на българския парламент.

Изтребителите F-16 отговарят напълно на отбранителните нужди на България и на НАТО и военновъздушните сили на страната ще придобият най-модерния изтребител 4-то поколение на въоръжение в алианса. Българската икономика и индустрия също ще спечелят от новоустановените дългосрочни отношения с глобалния технологичен лидер Локхийд Мартин. Ще продължим да подкрепяме правителството на САЩ и нашите нови български партньори по време на преговорите по договора“, каза Джeймс Робинсън, директор Международно бизнес развитие на F-16 в Локхийд Мартин.

Локхийд Мартин, базирана в Бетесда, щата Мериленд, САЩ, е глобална отбранителна и космическа компания с близо 100 000 служители в цял свят и работи основно в областта на проучването, проектирането, разработването, производството, интегрирането и поддръжката на високо технологични системи, продукти и услуги.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови