КНСБ стартира кампания "Искам още 100 лева"

OFFNews 06 декември 2016 в 12:11 10638 2

Най-голямата обществена организация КНСБ започва кампания „Искам още 100 лв.“, съобщи пресслужбата на синдиката.

Инициативата е част от дългосрочна кампания за повишаване на доходите на профсъюза, която ще тече през цялата 2017 година.

От КНСБ засега пазят в тайна детайлите на кампанията, чието име твърде напомня на превърналата се в култова реплика "Кой ще ни даде пари" от тв репортаж за митинг от зората на демокрацията. Обещанието на синдиката е още утре да бъдат предоставени и данни за заплащането във всички сфери на обществения живот и сравнението им с идентични професии в ЕС.

Замисълът на кампанията обаче се изяснява до голяма степен от писмо на председателя на Синдикална федерация Съобщения Георги Бочев до членовете на профсъюза, с което OFFNews разполага.

То започва с думите: "в изпълнение на решението на Координационния съвет на КНСБ за увеличение с 8-10 процента на работните заплати в България от 1 януари 2017 г". Уточнява се как вече са започнати преговори с ръководството на "Български пощи" за повишаване на доходите, въпреки че и догодина фирмата се очаква да бъде на загуба, въпреки многомилионните субсидии, които получава от бюджета.

В писмото има и ултиматум към ръководството на пощите - всички служители да получат бонус от 100 лева за Коледа и Нова година. В случай че това "предложение" не бъде прието СФС заплашва с "масови протестни действия в цялата страна".

Ето го и писмото:


 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews