Камарата на пътищарите видя репресии в арестите за магистрала Хемус

OFFNews Последна промяна на 04 ноември 2021 в 14:09 2335 2

Бившият шеф на АПИ по време на управлението на Бойко Борисов Лазар Лазаров е изпълнителен директор на ББК „Пътища“.

Управителният съвет на Българска Браншова Камара Пътища категорично осъжда и се противопоставя на действията на органите на реда през последните часове.

Снощи служители на ГДБОП задържаха и разпитаха представители на пътно-строителни фирми, заради изпълнението им на договори, свързани с изграждането на Автомагистрала „Хемус“.

Арестите идват няколко дни след като регионалният и вътрешният министър Виолета Комитова и Бойко Рашков съобщиха за огромни нарушения при строежа на АМ "Хемус".

От ББК „Пътища“ посочват, че са създадени като сдружение с нестопанска цел, което защитава интересите на членуващите в него дружества и обединява усилията им за осъществяване на ефективна дейност при спазване разпоредбите на действащото законодателство.

"Камарата няма да позволи нейни членове да бъдат възпрепятствани умишлено да извършват дейността си. УС на ББК „Пътища“ настоява политическите кампании и опити за съсипване на икономически отрасъл с национално значение да бъдат прекратени и всички ангажирани в строителните процеси на територията на страната да изпълняват качествено и в срок договорите си", заявяват от организацията.

Пътищарите твърдят още, че всички фирми, членове на камарата изпълняват своите отношения с възложителите съгласно сключените договори.

"Контрактите, свързани с изграждането на Автомагистрала „Хемус“ спазват всички принципи и изисквания на българското законодателство. Прави впечатление, че през последните месеци започна акция, която бихме определили като целенасочена срещу цял един сектор. Участниците на напълно законните и с обосновани искания протести са подложени на допълнителни ревизионни процедури от Националната агенция по приходите, проверки от Икономическа полиция и разпити", оплакват се от организацията, чиито членове получиха стотици милиони без обществени поръчки по време на правителството на Бойко Борисов.

Според ББК „Пътища“ в демократична държава репресирането на частния бизнес от държавата и нейните структури е недопустимо.

"Фирмите членове на камарата винаги са съдействали на държавните институции и органи и са предоставяли изчерпателна информация. През годините компаниите са доказали своята експертиза и лоялност към интересите на обществото. ББК „Пътища“ ще защити интересите им по всички законоустановени начини", завършва позицията на организацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4399

2

Име на профила

04.11 2021 в 17:03

Квичете, прасета! Нагли-нагли.

Не е необходимо да съм пътен инженер, за да (не) видя откраднатите милиардите всеки път, когато шофирам по Хемус или Тракия.