''Качествено и по-евтино'': гърци идват в България да си купят агнешко

OFFNews 13 април 2023 в 13:39 5277 2

агнешко

Снимка Pexels

Агнешки котлети.

В гръцки медии изобилстват репортажи от северната част на страната с информации, че живеещите там масово пазаруват в България за празниците. От което естествено са недоволни местните търговци.

"Само на няколко километра всички стоки са качествени и по-евтини", казват гърците в анкети по медиите.

В същото време магазините в близост до българската граница нямат клиенти. Търговците отново протестират и настояват за специален статут с по-ниски данъци, за да са конкурентни на търговците у нас. Това е невъзможно да се приложи, категорични са от министерството на развитието.

"С българско агне Великден в Гърция" написаха в коментар голяма част от медиите. Не само хранителни стоки, но и подаръци, дрехи и бензин си купуват гърците от България.

В същото време от днес се наблюдава засилен трафик по граничните пунктове и в Гърция влизат много коли с българска регистрация. Много наши сънародници пристигат за празниците в южната съседка, от което пък са доволни хотелиерите.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-480

2

Октим

13.04 2023 в 17:18

Аз също тази сутрин гледах точно обратното на това, което сте поместили тук! А по-точно, че нашенците пътуват до Гърция, където всичко им излиза наполовина по-евтино!

605

1

avitohol

13.04 2023 в 15:02

Само да вметна че днес по "водещите" ни телевизии имаше репортаж и интервюта с едни женички, които си купували всичко от Гърция, че било по евтино там. Далече съм от тези региони ама къде е истината - не знам.
 
X

Да помогнем на украинските деца!