Боян Георгиев, Lidl: Агнешкото ни е българско и на едни от най-ниските цени на пазара

Станко Гогев 12 април 2023 в 09:47 18925 0

Боян Георгиев, Lidl
Боян Георгиев, Lidl.

Какво агнешко месо се предлага във вашите магазини за Великден?

И тази година за Великден агнешкото месо в Lidl е изцяло българско. Подсигурили сме почти 240 тона българско прясно месо от осем региона в страната – Пловдив, Кърджали, Търговище, Сливен, Петрич, Шумен, Разград и Силистра. По този начин отново заявяваме своята подкрепа за родните производители, въпреки високите изкупни цени на българското агнешко, които всяка година растат. Само за последните две години изкупната цена се е качила с над 40% и никога досега не е била толкова висока. Това прави българското агнешко месо едно от най-скъпите, ако не в цяла Европа, то със сигурност на Балканския полуостров.

Какво означава това поскъпване за крайния потребител?

Въпреки този значителен ръст на изкупните цени, нарастването на нашите крайни цени към клиента е средно само 4% спрямо миналата година. Разликата в оскъпяването остава изцяло за сметка на Lidl, но така оставаме верни на обещанието си към нашите клиенти да предлагаме винаги високо качество на най-добри цени. Така крайните цени при нас започват от 17,95 лв./кг. за котлет с ребра, предната четвъртина е 19,45 лв./кг., а задната четвъртина е 20,95 лв./кг. Смея да твърдя, че това са едни от най-изгодните цени на пазара за българско агнешко месо. През последните дни отчитаме изключителен интерес към него от страна на нашите клиенти.

Освен на добра цена, агнешкото месо в Lidl e и единственото у нас със сертификат SGS, който гарантира неговото качество. То е опаковано в защитна атмосфера, което го запазва чисто и свежо. Както обикновено, предлагаме агнешкото в удобни опаковки за едно домакинство – между 2,5 и 3 кг.

На фона на растящите цени, колко ще струва великденската трапеза в Lidl?

Инфлацията неминуемо ще окаже своето влияние върху цената на празника тази година, но както вече споменах, в Lidl сме се постарали да осигурим възможно най-конкурентни цени на всички основни за великденската трапеза продукти.

Вече обясних за поскъпването на агнешкото, затова ще се спра на другите важни за празника артикули – козунаци и яйца.

В седмицата на Великден тази година прясно изпечените козунаци от “Фурната на Lidl”, които също са само български, ще са със специална отстъпка от 26%, като цените ще започват от 3,29 лв. за 500 гр. за класическия плетен козунак с поръска от перлена захар. Така поскъпването спрямо миналата ще е около 50 ст. за 500 гр.

За по-бюджетно пазаруване имаме и различни видове опаковани козунаци, включително и „Родна стряха“. Всички те, дори модерните тип „панетоне“ също са родно производство. Най-бюджетното ни предложение е опакован козунак 400 гр., който тази седмица е на 1,45 лв.
Най-голямо ще е поскъпването при яйцата, но тук отново ще предложим топ цена за най-масовите яйца 30 бр. размер М – 9,89 лв. Така в Lidl клиентите могат да намеря яйца от 33 ст./бр. (размер М, опаковка 30 бр.), през бели яйца за 45 ст./бр. (размер М, опаковка 20 бр.), до био яйца за 80 ст./бр. (размер М, опаковка 10 бр.). Традиционно всички яйца за Великден са български, с изключение на белите, за които няма достатъчно българско производство, затова те са полски.

Очаквате ли повишаването на цените да доведе до спад на потреблението за празника?

В условията на инфлация българинът е по-предпазлив и умерен в потреблението, но винаги се старае да спази празничните традиции и да осигури за семейството си необходимия уют и добро посрещане. Специално за седмицата на Великден в Lidl сме се постарали с различни акции и промоционални инструменти да осигурим възможно най-добри и конкурентни цени на всички основни за продукти за празника, така че всеки според възможностите си да направи най-добрия избор, без компромис в качеството.

Публикацията е част от партньорство между OFFMedia и Lidl

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!