Израелци търсят български партньори за производство на военна техника

OFFNews 20 февруари 2018 в 14:40 10934 2

Основният производител и доставчик на военно оборудване и техника за въоръжените сили на Израел си търси български партньори за индустриално сътрудничество.

Представители на Rafael Advanced Defense Systems Ltd направиха в София презентация на някои от най-новите си продукти, част от които ще бъдат демонстрирани със сили на 61 механизирана бригада в Карлово следващата седмица.

Освен от българския пазар компанията се интересува и от възможностите на български производители, които да се включат в производството на елементи от предлаганите от Rafael продукти.

Една от последните иновации на компанията е BNet - комуникационна система, която осигурява обмен на гласова информация и видео в реално време. На нея могат да бъдат "закачени" до 400 потребителя, всички от които са свързани по между си. Мрежата има предимството с това, че може да бъде изградена за между 5 до 10 секунди и през нея може да бъде споделяна информация със скорост до 100 мегабайта за секунда.

Освен за комуникация между отделните военни части по въздух, суша и вода, системата позволява на оператори да пренасочват изстреляни ракети. Това позволява прецизиране на удара в момент, когато бъде открита потенциалната цел. Системата е внедрена в няколко държави. 

Елементи от системите на Rafael  - включително противотанкови ракети от семейството Spike и дистанционните оръжейни системи от типа SAMSON, и към момента се произвеждат от в други държави под формата на индустриално сътрудничество. 

Компанията е с годишен оборот от 3 млрд. долара, като има резерви да работи в рамките на три години без да има сключени сделки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

06.05 2018 в 07:17

А откъде ще намери войници, които да могат да пренасочват ракетите в полет през тия телефони - сигурно ще му подскаже цвинокио. Той нали също им ги е разбирач.
Какво е Самсон, освен гадже на Далила не знам, и няма откъде да науча.

23293

1

Стефан

06.05 2018 в 06:54

А тоя път с кого са се разбрали за рушветите за тетрите? Щото предишния път платихме милионите, пък връзката я немА.
А един такъв телефон струва 1 000 долара, и никога няма да поевтинее.
Спайкове за по 200 000 долара парчето, и далекобойност 25 километра, при максимална дистанция на танковия бой 3,5 километра на европейският ТВД ...
Нека ген. боко да каже, де, ама ...
Аз да не се повтарям за майката.