Иван Симеонов поема ръководството на „София Тех Парк“ АД

OFFNews Последна промяна на 13 декември 2016 в 12:40 7239 0

Иван Симеонов поема ръководството на „София Тех Парк“ АД

С решение на Съвета на директорите на „София Тех Парк“ АД от 12 декември 2016 г. за изпълнителен директор е избран Иван Симеонов, съобщиха от дружеството. Симеонов е член на Съвета на директорите на дружеството от октомври 2016 г. и в неговите надзорни функции до сега попадаха развитието на Лабораторния комплекс и площите за събития в научно-технологичния парк.

Иван Симеонов има над 20 години управленски опит на най-високо ниво в международни компании и държавни структури. Той притежава дългогодишен опит като консултант в областта на международния бизнес, корпоративното управление, стратегическото планиране, технологичното развитие и пазарното регулиране на различни сектори на икономиката – ИКТ, финанси, туризъм и фармация. До септември 2016 г. е бил член на Съвета на директорите на "Държавната консолидационна компания" ЕАД, която притежава 12% от капитала на "София Тех Парк" АД. Иван Симеонов е магистър по икономика със специалност “Международни икономически отношения” от УНСС. Той притежава и магистърска степен по Бизнес администрация от Американския Университет в България.

Досегашният изпълнителен директор Елица Караджова напуска поста по нейна молба поради лични причини. Въпреки това тя ще остане в ръководството на дружеството като член на Съвета на директорите на „София Тех Парк“ АД с цел осигуряване на приемственост и безпрепятствено прехвърляне на отговорностите към новия изпълнителен директор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови