Quantcast

Инджев: Путин спря "Южен поток" заради Италия

OFFNews Последна промяна на 05 декември 2014 в 18:29 22356 34

Иво Инджев

На руския президент Владимир Путин му беше изгодно да сочи с пръст България за неговите несгоди, но спря проекта заради колапса на рублата, спада в цените на петрола и отказа на Италия да участва в проекта.

Това обяви в интервю за bTV журналистът Иво Индежв.

"Италианският концерн "Ени" тихомълком се отказа да участва в проекта, защото той се е оскъпил няколко пъти. Путин разбра, че този проект няма да го бъде, защото най-големия потребител по трасето е Италия", обясни Инджев. 

Според него руският президент се държи панически, като на война, с което повтаря поведението на комунистическите лидери на Светския съюз.

Той напомни, че още в началото на годината е казал, че битката у нас ще бъда за това кой ще е изпълнител за тези 3 млрд. лв., които България по някакъв начин ще погълне.

Журналистът твърди, че на това се дължи и вътрешната битка при социалистите между Георги Първанов и Сергей Станишев. Това била и причината за разрива в отношенията между двамата.

Иво Инджев сравни кризата с КТБ с тази с "Южен поток" и обяви, че правителството на "Орешарски" е създадено заради проекта "Южен поток".

Той е категоричен, че България ще получи сериозна подкрепа от Европейския съюз в тази ситуация.

Освен това този газопровод няма нищо общо със снабдяването на България с газ, той е транзитен, каза в заключение Инджев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.12 2014 в 23:01

Еми колкото и да се тръшкате - това е ИСТИНАТА.

Иво Инджев, кумирът на ШОРОШОМОЛЦИТЕ, е бил агент-доносник на ДС под псевдоним "Ивайло". Както пише по-долу Станчево, той самият си го е признал, както и "...е давал многократно обяснения...".

Омерзен съм.

06.12 2014 в 20:15

Гацо, стига си бачкал, събота е... пък и Никулден. Наздраве! Ама не смесвай хапчетата с алкохол повече....

06.12 2014 в 18:19

За мен Иво Инджев е достоен човек и се държи достойно.Не го е страх да казва истината!Ако и сега беше от агентите на ДС ,щеше да ни лъже като агент "гоце",щеше да ни лъже като корумпирания от всякъде Р.Овч.А Инджев казва истината,с Русия газовият бизнес направо ни заробва и разорява.Те ни продават най-скъпия газ.Южен поток е новата корупционна сделка след 30 годишния строеж на неосъществената "БелЯне"!Не си заслужава да потрошим толкова милиарди,които да ги изплащаме 20 години на Газпром и чак тогава да "печелим" от транзитните такси 54 милиона евро годишно...

06.12 2014 в 14:53

И още нещо ИМПЕРАТОРА НЕ Е ОПРОСТИЛ НИЩО НА СУЛТАНА. България се задължава да изплати на Русия задълженията на Турция. Задължения които Турция не е плащала. И това императора не го прави от любов към България, а за да може да засили руското влияние изнусвайки България с дълговете. И не Сталин а Ленин опростява дълга с мемурандума с който отказва да изплаща дълговете на Русия. Това за Сталин е пропагандна лъжа на БКП.

06.12 2014 в 14:30

И да не забравя цената на петрола ще започне да расте когато Обонго каже. Както стана ясно след срещата ОПЕК. До тогава матушката я чака дълга и гладна зима. Същото се отнася и за тролчетата няма да има пари да ви плащат да мразите родината си.

06.12 2014 в 14:21

Гацка Бисмарк е казвал много неща за Русия само че тролчетата цитирате само хубавото което е казал. Когато говориш за договорите от 1908 година е хубава да ги прочетеш, а не да цитираш велики мслители като професор блядски. А умозаключението че ще използват тръбите от България направо ме разби. Няма да споменавам, че тези тръби не могат да се монтират под вода, но с 20км тръба ще покриеш над 1000 км трасе не много ясно. Още повече че тези кораби които споменаваш не работят безплатно.
И пак да повторя в Анкара не е сключван никакъв договор Ердоган и путин са си говорили по темата. Путин е попитал Ердуган искаш ли да построим още един син поток? На което Ердоган е каза да, ако ти го платиш. И разговора приключва.
И още нещо Русия не е намалила търговията с нефто продукти просто ги продава на по- ниски цени.

06.12 2014 в 12:12

Гацо каза!
Оланд лети от Казахстан за Моска – среща с Путин. Nazarbayev said: “sanctions imposed on Russia by the US/EU over the crisis in Ukraine would have only a limited effect. One should not underestimate Russia's might. This is the biggest country by size and the richest nation. Русия губи приходи, но нефтът, газта и всичко си остава в Русия. Всяка война свършва и идва мир!” he said. http://www.themoscowtimes.com/news/article/hollande-says-putin-should-look-to-the-future-not-the-past/512631.html
А за ТЪПУНГЕРИТЕ надничари от офф-а великия БИСМАРк (години, векове са минали и ВСЕ Е СЪЩОТО!): Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че ако веднаж се възползвате от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат не се надявайте уредените на тъмно и подписани от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно или въобще да не се играе. Сключвайте договори с когото искате, започвайте каквито ви дойде на ум ВОЙНА, но никога не закачайте руснаците. Силният винаги е прав!
Това са фактите или иначе "Rebus sic standibus!" (на турски, използван от българи – това е дереджето).
Гацо каза!

06.12 2014 в 12:01

http://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/ivo-indzhev-pred-lice-v-lice-putin-smjata-che-celijat-svjat-trjabva-da- se-saobrazjava-s-nego.html


Тъй като безброй пъти споменавате, че Иво Инджев е бил агент,а авторът е давал многократно обяснения за тези обвинения към него в неговият блог- Иво.бг
Аз обаче ще кажа отново тук: да даде Бог, повече такива "агенти" на България, като Иво Инджев, а не като подлата мижитурка, агент Гоце и сие.

06.12 2014 в 10:50

ЗА КРАСИ - ЦИФРИТЕ КРАСИ, ЦИФРИТЕ, НЕ ИЗВЪРТАЙ- колко е поискал султана от князчето васал Фердинанд, БГ имала ли е, и колко и с каква лихва са предложили евреите от Виена и Париж, КОЛКО РЕПАРАЦИИ Е ОПРОСТИЛ ИМПЕРАТОРА НА СУЛТАНА за да е БГ независима, и колко заем е взела БГ от руския император, и колко е върнала - опростен от Сталин по време на Голодомора в поволжието, Кубан и украйна
ИНАЧЕ- само дрънканици Краси, промиване на мозъци и лъжи, или баламурско замазване от Брюксел - сИга ще ви приемем в Шенген - питам Шенген топли ли и кому е нужен от българите

06.12 2014 в 10:43

Гацо каза!
Ех, Краси, тъпчо си мойто момче...
За новия по-мощен син поток Русия е готова – тръбите веч платени са в БГ – ще ги преместят, има подписан договор със Saipem S.p.A (строила Син поток), корабът "Касторо Сей”, италиански, “Сайпем 7000” -също, за полагането им е в Черно море, пък и разстоянието Русия-Турция е двойно по-малко... Тъй че ... наивно е писанието ти ....
Гацо каза!