Икономиката ни с ръст над 1% за последните девет месеца

OFFNews 17 май 2014 в 10:25 2833 5

Драгомир Стойнев

В началото на мандата брутният вътрешен продукт на страната бе отрицателен -0.2%, а през последните три тримесечия икономиката ни бележи ръст от над 1%.

Това каза на среща с ръководството на циментовия завод в Девня министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Министърът е посочил, че правителството прави всичко възможно за насърчаване на инвестициите. „Промените по ЗОП имат за цел прекратяване на корупционните практики при избор на изпълнител, прилагани при предишното управление”, категоричен е Стойнев. Според него законът дава възможност на малките и средните предприятия у нас да бъдат конкурентоспособни при участието си в обществените търгове. Именно това довело и до повишаване на БВП.

„Резултатите от предприетите от нас мерки се потвърждават и от макроикономическите данни. В началото на мандата брутният вътрешен продукт на страната бе отрицателен -0.2%, а през последните три тримесечия икономиката ни бележи ръст от над 1%”, коментира министърът.

Стойнев се срещна с ръководството на Италчементи Груп, компанията, която притежава „Девня Цимент” АД. Компанията е инвестирала над 400 млн. лева у нас, което я нарежда сред най-големите инвеститори в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews