Горанов поиска регистър на банковите сметки

На всеки, който прави кампания срещу контрабандата, ще дам логото на държава, обеща министърът

Нели Чолашка 20 февруари 2015 в 16:15 4159 3

Финансовият министър Владислав Горанов ще предложи законодателни промени за създаването на централизиран регистър в БНБ на банковите сметки на всеки български гражданин.

Идеята е регистърът да показва кой в кои банки има сметки, както и техния брой - без размера на сумите по тях, каза финансовият министър Владислав Горанов в отговор на въпрос на Велизар Енчев за сметките на българи в швейцарски банки.

По думите на Горанов регистърът ще бъде по аналогия на националния кредитен регистър.

На Енчев той отговри, че досега НАП не е получила информация за банкови сметки на българи в швейцарски банки, защото през 2010 г. от финансовото министерство на Германия са обещали да дадат информация за сметки на българи в швейцарски банки в хода на разследване от тяхна страна, но все още не са подадени такива данни.

Горанов обеща да предостави логото "Република България" на всеки, който направи кампания срещу контрабандата.

"Държавата е срещу контрабандата. Който иска да помогне с рекламен бюджет, ще го брандираме", заяви министърът в отговор на въпрос на депутата от Патриотичния фронт Борис Ячев за националната кампания срещу контрабандата, организирана от "Булгартабак Холдинг" в партньорство с Министерството на финансите и Агенция "Митници".

Според Ячев министерството и агенцията са участвали в скрита реклама на тютюневи изделия и това е нелепо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!