Фалиралата КТБ още плаща за паркоместа

OFFNews - Бургас Последна промяна на 28 август 2015 в 16:18 5001 6

Снимка OFFNews

КТБ вече може да не съществува като истинска банка, но това не й пречи да ползва различни услуги, които не е ясно кой точно заплаща.

Казусът е свързан със синята зона на Бургас и опит на бургазлията Теодор Михайлов да паркира колата си. Нещо, което, особено в летния сезон, не е лесно упражнение. Теодор намира свободно място на ул. „Хан Аспарух“ и не вижда скрития зад дърветата знак за служебен абонамент. Служителите на общинското звено, обаче, са по-зорки.

До мен дойде един човек с уред за таксуване за синя зона. Попитах го дали има проблем да паркирам, а той ми отговори, че е служебен абонамент и паякът ще ми вдигне колата. Запазените места били на КТБ. Казвам му: Човек, тази банка я няма от една година, тя не е банка. Той ми отговори: Може да не е банка, обаче има паяк, има наказателен паркинг, ще си намерите колата там“, разказва Теодор.

Любопитното е, че той е и акционер в КТБ, защото си е закупил една акция от фалиралата банка. Теодор си преместил колата, обаче остават отворени доста въпроси. Като например – кой плаща за служебния абонамент?

Синдикът, отсичат от останалото все още в Бургас, местно ръководство на банката. Всъщност, в двата клона на КТБ в морския град, сред стотиците кутии с документи, складирани по земята, стоят няколко охранители. Иначе, стъклата на офисите прилежно се миеха от работник тази сутрин. Клиенти не се виждат пред празните гишета, но от КТБ твърдят, че все още развиват някакъв живот. Обслужват бивши такива, които са подменили документите си за самоличност през последната година и все още имат нужда от издаване на извлечения и други подобни от институцията. Казват, че случаят с абонамента за синята зона в Бургас не е единствен, имат такива и до други офиси в страната, защото имат и служебни коли. Всички разплащания се ръководят и разрешават от синдика, назначен от Фонда за гарантиране на влоговете.

От „Паркинги и гаражи“ в Бургас потвърждават, че имат два служебни абонамента за банката, които се плащат регулярно. Очакват скоро да бъде прекратен договора за тях, защото от КТБ са ги уведомили, че в близко бъдеще вече няма да ги ползват.

Остава въпросът КОЙ плаща за синята зона, за разходите за охрана и дали парите не идват от същия джоб, от който ще се плаща и за фалиралата (или фалираната) банка. Тоест – от този на данъкоплатеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.08 2015 в 21:51

Това ли са мерките който взеха за КТБ и за виновниците като Цветан Василев,които се измъкнаха безнаказано ?

29.08 2015 в 12:13

Абонаментът се плаща за цяла година. Може би не е изтекъл срока затова още го ползват. Като е предлпатен ще се ползва много ясно. Голяма новина, няма що...

29.08 2015 в 01:21

... айде стига си се Очудвала, а започвай да се Учудваш... и ше ти Олекне да знайш!

хахахахахахахахаха

28.08 2015 в 22:33

Да, призраците все още бродят. Ние сме страната на живите мъртви. Никой не търси Василев, а какво остава за това какви са договорите на КТБ и да се прекратят. Реално погледнато косвено по този начин държавата си възстановява част от парите, които Ваислев завлече. Тези безобразия няма да спрат докато Василев не бъде екстрадиран и изправен пред съда, за да ни обясни на всички къде са изчезналите 4 млрд. лева.

28.08 2015 в 18:59

Не се очудвам.
Та тук гласуват мъртви хора, даже някой по 2 пъти, има цели села, който се местят по избори, то се вижда от луната какво се случва и все пак, никой нищо не прави.

Просто трябва един министър председател или обвинител с топки и да започне от някъде. Няма да е голяма загубата, твърд рестарт на системата и хората по въховете, чрез пряко разнищване на схемите и респективно връщане на капиталите придобити по нелегален начин.

Толкова е просто, най-вероятно ще се случи когато започне да се клати ЕС, че сега ако стане ще ни заклеймят за варвари, не че не ни мислят за такива, но тука е така!

28.08 2015 в 17:28

Това е пълно безобразие и безхаберие към парите на данъкоплатците. Не стига ли, че все още няма нито един осъден за източването на банката и Василев продължава да си живее необезпокояван в Сърбия с крадените пари, ами сега и това.