Ексклузивно Вървим към избори: Габриел отхвърли меморандума на ПП-ДБ и ги обвини в политическа търговия

Фалиралата КТБ още плаща за паркоместа

OFFNews - Бургас 28 август 2015 в 16:18 5639 6

Снимка OFFNews

КТБ вече може да не съществува като истинска банка, но това не й пречи да ползва различни услуги, които не е ясно кой точно заплаща.

Казусът е свързан със синята зона на Бургас и опит на бургазлията Теодор Михайлов да паркира колата си. Нещо, което, особено в летния сезон, не е лесно упражнение. Теодор намира свободно място на ул. „Хан Аспарух“ и не вижда скрития зад дърветата знак за служебен абонамент. Служителите на общинското звено, обаче, са по-зорки.

До мен дойде един човек с уред за таксуване за синя зона. Попитах го дали има проблем да паркирам, а той ми отговори, че е служебен абонамент и паякът ще ми вдигне колата. Запазените места били на КТБ. Казвам му: Човек, тази банка я няма от една година, тя не е банка. Той ми отговори: Може да не е банка, обаче има паяк, има наказателен паркинг, ще си намерите колата там“, разказва Теодор.

Любопитното е, че той е и акционер в КТБ, защото си е закупил една акция от фалиралата банка. Теодор си преместил колата, обаче остават отворени доста въпроси. Като например – кой плаща за служебния абонамент?

Синдикът, отсичат от останалото все още в Бургас, местно ръководство на банката. Всъщност, в двата клона на КТБ в морския град, сред стотиците кутии с документи, складирани по земята, стоят няколко охранители. Иначе, стъклата на офисите прилежно се миеха от работник тази сутрин. Клиенти не се виждат пред празните гишета, но от КТБ твърдят, че все още развиват някакъв живот. Обслужват бивши такива, които са подменили документите си за самоличност през последната година и все още имат нужда от издаване на извлечения и други подобни от институцията. Казват, че случаят с абонамента за синята зона в Бургас не е единствен, имат такива и до други офиси в страната, защото имат и служебни коли. Всички разплащания се ръководят и разрешават от синдика, назначен от Фонда за гарантиране на влоговете.

От „Паркинги и гаражи“ в Бургас потвърждават, че имат два служебни абонамента за банката, които се плащат регулярно. Очакват скоро да бъде прекратен договора за тях, защото от КТБ са ги уведомили, че в близко бъдеще вече няма да ги ползват.

Остава въпросът КОЙ плаща за синята зона, за разходите за охрана и дали парите не идват от същия джоб, от който ще се плаща и за фалиралата (или фалираната) банка. Тоест – от този на данъкоплатеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови