ЕК поиска обяснения от България за „Южен поток“

OFFNews Последна промяна на 29 март 2014 в 11:05 8293 30

ЕК поиска обяснения от България за „Южен поток“

Европейската комисия изпрати до България писмо, с което поиска обяснения относно готвените промени в енергийния закон, които имат за цел да изключат българската част от проекта от обсега на европейското законодателство, съобщи БНР.

Писмото е изпратено от комисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер до енергийния министър Драгомир Стойнев, като в него се задават въпроси относно плановете на управляващите във връзка с българската част от „Южен поток“.
Писмото не е свързано с правна процедура срещу България, тъй като тези текстове все още не са приети, и на този етап само задаваме въпроси, посочиха от ЕК.

Става въпрос за приетите от енергийната комисия промени в Закона за енергетиката, които предвиждат предвиждат промяна на дефиницията за „междусистемен газопровод“ и по този начин българската част на „Южен поток“ може да бъде разглеждана като интерконектор.

Ако тези промени бъдат приети, българската част от „Южен поток“ няма да влиза в обхвата на 3-тия европейски енергиен пакет и по този начин ще бъдат осигурени законови предпоставки „Газпром" да бъде единствената компания, която ще има достъп до тръбата.

От ЕК допълниха, че са обезпокоени от това дали готвените законови промени са в съответствие с европейското законодателство.

Ако промените бъдат приети, това по всяка вероятност ще доведе до наказателна процедура срещу България.

В края на миналата година България официално упълномощи ЕК да води преговорите с Русия за промените в междуправителственото споразумение за „Южен поток“, за да бъдат премахнати несъответствията с европейското законодателство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.03 2014 в 01:27

Успокойте всички нервите - "Южен поток" няма да има, всъщност ще има, но няма да минава през България, а през Крим и Румъния.

29.03 2014 в 19:09

Акционирование» шло по нарастающей, и постепенно всей национальной экономикой стала дирижировать биржа. Музыку же в этом заведении заказывают … исключительно евреи.
Евреям … еще ни разу не удавалось стать основателями какой-либо культуры. Зато чужих культур они уничтожили сотни.
Государство, построенное на принципах интернационализма, - это рай для евреев.
Расизм - это безобразие и грех, но когда мавры обсядут и Днепр, и кручи, здесь уже не запоешь "Ще не вмерла...".
Если бы не христианство, кто знает, какой была бы история Европы. Рим завоевал бы всю Европу, и его легионы отразили бы натиск гуннов. Именно христианство погубило Рим, а не германцы и гунн

29.03 2014 в 18:57

всичко е нагоре с краката ,военните са миротворци мирно воюват мирни пушки мирни бомби,който против демокрацията растрел,в Китай строят капитализъм под ръководството на комунистите,в Русия нефт поскъпва а народът беднее,дебели рекламират препарати за слабеене,пъпчасали кремове против акне,а циганите станали хакери,телохранители президенти ,юристите командват икономиката струва ми се не ръководят страната а я осъждат ,само нашите икономисти могат да продадат завод или фирма така че посла да са вечни длъжници на покупателя,власта се бори с пенсионерите,полицаите делят територия с бандитите,на съобщението в ресторана постъпил сигнал че е заложена бомба посетителите седят и спокойно уверяват персонала -НЕ се вълнувайте ние ще скоро ще завършим вечерята и ще си отидем

29.03 2014 в 18:57

Атила,
Абе и аз имам луди идеи ама поне си го признавам,
а ти даже си го и вярваш.

Кочината все пак реално е на 700-800г., та като управление са се изредили, рогати,българи, монголи, германци и чак на последно място евреи. През всичкото това време, Кочината си е останала Кочина и по никакъв начин тоя народ не е направил и крачка напред, винаги успешно е използван само за пушечно месо.
В крайна сметка света е търговия и власт или 2-те заедно, всеки нормален търговец се стреми да намери най-евтиното и да го продаде максимално скъпо, като на тази територия има едни тъпаци които не стават за нищо, защото "търговците" да не ги използват, оставени на автопилот за малко при Екатерина, щяха да затрият държавата.

29.03 2014 в 18:25

възможноста да се построи силна икономика по пътя на демокрацията и либерализма е същата, като възможноста сам да се събере боинг 747 след ураган над склада за резервни части на авиозавода

29.03 2014 в 18:18

най сигурния начин да се разруши държавата е да се въведе парламентарна демокрация и многопартийна система,ако произволно вземем 100 човека от различни държави от тях максимално един ще е реално умен човек значи когато болшинството решава съдбата на страната побеждава глупоста

29.03 2014 в 17:52

Пролетарий хозяином так и не стал. На трон же низвергнутых королей и царей шустро вскарабкался галицийский еврей.

29.03 2014 в 16:50

"...по този начин ще бъдат осигурени
законови предпоставки „Газпром" да бъде
единствената компания,
която ще има достъп до тръбата."

ЗАЩО БЕ ДРУГАРИ?

29.03 2014 в 15:47

Путин жонглира с тръбопроводите като овчар с хуя си -ту в единия ту в другия крачол-нова тема)))а пък тука в сайта разни гладни таранкоолу правят прогнози в кой крачол ще го премести и кога другарят Путка ами то самото име подсказва схемата Халифакс козата си дойде а Крим го няма)))

29.03 2014 в 15:42

абе virtimized ти да не се топлиш на газ с на баба си пенсията)) много се притесняваш за газта ходиш вечер по сокаците за сухи съчки ама тука сереш недоносено))