ДКЕВР промени началния час на заседанието за цената на тока

OFFNews 30 септември 2014 в 12:52 2231 0

ДКЕВР промени началния час на заседанието, на което ще бъде решена новата цена на тока.

Закритото заседание на регулатора трябваше да започне по график в 10 часа, но началото му беше преместено за 14 часа днес.

Пред сградата на ДКЕВР тази сутрин се проведоха два протеста срещу увеличаването на цената на тока. Единият е организиран от участници във февруарските протести срещу по-високите цени на електроенергията, а другият – от БСП-София.

Софийските социалисти заявиха, че причината за промяната на началния час за провеждането на заседанието на ДКЕВР е техният протест, който е стреснал членовете на ДКЕВР.

От ДКЕВР обясниха пред „Дневник“, че заседанието е отложено, защото членовете на регулатора са имали нужда от още малко време, за да се запознаят с всички материали, а не заради протестите.

Разглеждането на повишаването на цената на тока с 10% от 1 октомври беше отложено миналата седмица, след като на откритото заседание на ДКЕВР членове на комисията бяха замеряни с яйца от членове на Движение за граждански контрол.

Веднага след заседанието председателят на ДКЕВР Светла Тодорова обясни, че решението за новата цена на тока ще бъде взето на 30 септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!