ДКЕВР промени началния час на заседанието за цената на тока

OFFNews Последна промяна на 30 септември 2014 в 12:52 1730 0

ДКЕВР промени началния час на заседанието, на което ще бъде решена новата цена на тока.

Закритото заседание на регулатора трябваше да започне по график в 10 часа, но началото му беше преместено за 14 часа днес.

Пред сградата на ДКЕВР тази сутрин се проведоха два протеста срещу увеличаването на цената на тока. Единият е организиран от участници във февруарските протести срещу по-високите цени на електроенергията, а другият – от БСП-София.

Софийските социалисти заявиха, че причината за промяната на началния час за провеждането на заседанието на ДКЕВР е техният протест, който е стреснал членовете на ДКЕВР.

От ДКЕВР обясниха пред „Дневник“, че заседанието е отложено, защото членовете на регулатора са имали нужда от още малко време, за да се запознаят с всички материали, а не заради протестите.

Разглеждането на повишаването на цената на тока с 10% от 1 октомври беше отложено миналата седмица, след като на откритото заседание на ДКЕВР членове на комисията бяха замеряни с яйца от членове на Движение за граждански контрол.

Веднага след заседанието председателят на ДКЕВР Светла Тодорова обясни, че решението за новата цена на тока ще бъде взето на 30 септември.