Quantcast

"Делойт България" ще е консултант на стрес тестовете на родните банки

ОFFNews Последна промяна на 28 октомври 2015 в 22:20 3018 1

"Делойт България" спечели обществената поръчка на БНБ за преглед на качеството на активите на банковата система, съобщиха от пресцентъра на БНБ.

Обществената поръчка включва и методологична експертна подкрепа на БНБ във връзка с отделните етапи от провеждането на прегледа, обобщаването на резултатите и определянето на коригираните капиталови съотношения на банките, описани подробно в проекта на договор, неразделна част от документацията към процедурата.

Поръчката беше обявена от новия управител на БНБ Димитър Радев през август и е на стойност 1.7 млн. лв. Изискване към кандидатите беше да са участвали в оценяването на банки в еврозоната.

Днес се разбра, че "Ърнст и Янг Одит" ООД е избрана за нов одитор на Българската народна банка (БНБ) за 2015 г., 2016 г. и 2017 г.

Международната одиторска компания е избрана след открита процедура по Закона за обществените поръчки в конкуренцията на други четири дружества, съобщиха от БНБ.

"Ърнст и Янг Одит" заменя одиторската фирма КПМГ България, която проверяваше годишните отчети на БНБ от години.

След фалита на КТБ обаче стана ясно, че компанията не е предупредила за проблемите в банката и съответно не е успяла да предотврати кризата.

Одиторският доклад съпътства годишния отчет за дейността на БНБ, който се внася в Народното събрание.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.10 2015 в 23:44

Не сте уцелили важната новина.

ВТБ продава спешно активите си във Виваком. Това е доста обезпокоително. ВТБ все пак донякъде представлява руското правителство т.е. те очакват не много добри неща, да се случват в България.......Няколко неща ми дойдоха на акъла

1. Ситуацията в Турция може би ще тръгне от зле на много зле след изборите. Има подобни сигнали от тия дни....

2. Положението с бежанците ще стане страшно и предвид как затварят масово граници в западна Европа ЕС може и да се разпадне буквално и тогава в БГ може да стане тъжно

3. Русия планира диверсионни действия и евентуален преврат подобно на 2012-а година. След договра за самолетите не бих се учудил ако руснаците опитат да си върнат контрола в България с диверсионни действия. Така де може би чакаме зимни протести, само запалили се хора и други такива спомени от 2012-а година.......Русия си има неини интереси и ако не сме в състояние да браним нашите няма за какво да им се сърдим....

4. Гръцката драма след антракта може да се развие много бързо и по-много неприятен начин.

5. В България зеят няколко огромни и леко прикрити икономически капани. Първо е енергетиката с 6 милиарда затъване. Банките и те не се знае знае ли се....В ЧПФ знаем за поне 4 до 8 милиарда дупка.....Та въпроса е, че дали ВТБ не вижда как един или няколко от тия балона могат да гръмнат и да доведат до фалит на държавата в следващите месеци

Както и да е, опасно е когато организация от калибъра на ВТБ изтегля парите си - може би имат добра причина.