Дават 750 млн. лв. от бюджета за спрените оперативни програми

OFFNews Последна промяна на 09 септември 2014 в 17:43 2288 3

Служебният кабинетът ще отпусне 750 млн. лв. от бюджета за сперните плащания от Европейската комисия по Оперативна програма „Околна среда” и по две оси на ОП „Регионално развитие”.

Това решение министрите ще гласуват на заседанието си утре.

С него на министъра на финансите Румен Порожанов се дава разрешение да осигури финансиране с национални средства в размер до 750 млн. лв. на плащанията по проекти, които ще бъдат възстановени в държавния бюджет след възобновяване на финансирането по програмите от Брюксел.

Идеята е да се предотврати значителна загуба на средства поради неспазване на правилото „n+2” в края на 2014 г. 

Предстои правителството да одобри и проекта на новата оперативна програма по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Целта й е да се предотврати социалното изключване на най-бедните. Средствата ще бъдат насочени в две направления – осигуряване на индивидуални пакети от хранителни продукти за нуждаещите се за период от седем години, както и подкрепа за обществените трапезарии, което ще гарантира целогодишното им функциониране.

Министрите ще разгледат предложението на министъра на културата за обявяването на Рилския манастир за обект с национално значение. Новият статут ще подпомогне опазването на културното наследство на манастира, както и развитието на територията, на която е разположен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.09 2014 в 18:53

След 25 години четем: "...осигуряване на индивидуални пакети от хранителни продукти за нуждаещите се за период от седем години, както и подкрепа за обществените трапезарии..."
Годината е 2014.
Не, не сме във война!
Не, не сме ударени от земетресение, торнадо или Цунами!
Не, през България не са минали марокански скакалци, чума и холера!
България се управляваше 25 години от БСП, СДС, НДСВ, ДПС, Юруш и ГЕРБ - всички те производни на БКП.
Хайде сега, говеда смотани - пак идете да си ги изберете!
Докато окончателно ви видят сметката.

09.09 2014 в 18:21

Тия са по-големи магьосници от мен. Сега ще вземат и ще ги измагьосат тия има няма 750 милиона.

09.09 2014 в 18:19

Тия не били ония, а ония не били тия -> все една и съща долнопробна комунистическа мърша, не накрадоха се -> като дойде часът на възмездието, да не викате ние не бяхме!!!!