Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Държавен фонд ''Земеделие'' е с нов изпълнителен директор

OFFNews 02 март 2022 в 19:05 3056 0

Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" избра ново ръководство на разплащателната агенция. За изпълнителен директор на ДФЗ е избран Николай Каварджиклиев.

Той сменя досегашният директор на Фонда Борис Михайлов.

Николай Каварджиклиев е финансист и банкер. От ноември 2005 г. до 2021 г. Николай Каварджиклиев заема различни позиции в застрахователни компании, като от януари 2010 г. до декември 2020 г. заема ръководни постове.

През годините Николай Каварджиклиев е работил в редица банки в страната, където също е заемал ръководни позиции.

Досегашният директор Борис Михайлов беше назначен на поста по време на първото служебно правителство на Стефан Янев. Работил е като ревизор в Министерството на финансите, управител на консултантска фирма в областта на финансите и правото, както и като адвокат по данъчно и наказателно право. 

Дни по-късно от ГЕРБ попитаха "дали лицето Борис Михайлов - разследван, арестуван и съден за данъчни измами, е същият, който е назначен на 10 юни като изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие". Тогавашният говорител на правителството Антон Кутев, който заедно с Михайлов даде брифинг, обяви, че директорът на ДФЗ наистина е арестуван, но е осъдил прокуратурата на 45 000 лева за това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!