Освободиха директора на ДФЗ и заместниците му

OFFNews 10 юни 2021 в 16:49 3700 0

Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" освободи изпълнителния директор на ДФЗ Васил Грудев и неговите заместници Евдокия Кръстева и Иван Капитанов.

Избрано е ново ръководство на Фонда. За изпълнителен директор е назначен Борис Михайлов. Негови заместници ще бъдат Боряна Алексова, Петя Славчева, Георги Динев и Владимир Атанасов.

Борис Михайлов е роден през 1959 г. в София. Има магистърски степени по икономика и право. Също така има завършен курс по мениджмънт в САЩ, както и квалификационни курсове в областта на приватизацията, приватизационните фондове, стоковите, фондовите и валутните борси.

Работил е като ревизор в Министерството на финансите, управител на консултантска фирма в областта на финансите и правото, както и като адвокат по данъчно и наказателно право.

Васил Грудев стана директор на Фонда в средата на юли 2019 г. Предишният шеф на ДФЗ Живко Живков освободи поста по собствено желание с мотив, че иска да бъде запазен имиджът на ДФЗ след показната акция на ГДБОП и прокуратурата в агенцията.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови