Quantcast

Държавата кани руските власти да строят курорти в България

OFFNews Последна промяна на 16 март 2014 в 18:49 8208 45

Санаторно оздравителният комплекс

България може да осигури на всеки от районите на Русия да създаде свой курорт в България, закупувайки земя, инвестирайки и получавайки право на строеж на хотели, санаториуми и почивни бази. Това заяви зам.-министъра по туризма Бранимир Ботев на московското туристическо изложение "Интурмаркет", цитиран от пресцентъра на икономическото министерство.

Ботев даде за пример инвестицията на правителството на Москва в санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" на стойност над 220 млн. долара., който посреща много руски деца и възрастни туристи.

Миналата година руските туристи в България са се увеличили с 4.1% спрямо 2012, отчете зам.-министърът. Само през януари 2014 г. увеличението им е с 15%, посочи Ботев и обясни статистиката с "изключително доброто брандиране". Руските туристи са били 10% от всички над 7 милиона туристи, посетили България през миналата година, сочат данните на икономическото министерство.

Ботев отбеляза и проактивната политика на правителството, което се готви да открива нови консулски служби в Русия - в Екатеринбург, Новосибирск и други две, които не назова. Той е обсъдил и създаването на изнесена база на България в Оренбург.

От изказването на зам.-министъра стана ясно още, че руски авиокомпании проявяват голям интерес към откриване на чартърни полети до българското Черноморие, София и Пловдив.

Според Бранимир Ботев морска дестинация България била сериозен конкурент на Турция, Гърция и Хърватия, но ги превъзхожда с минералните си води и възможностите за планински туризъм.

В унисон с днешната самооценка, която си даде правителството на семинар в Боровец, Ботев даде положителна оценка на свършеното в сферата на туризма: "През последните шест месеца променихме визията на българския туризъм на световния пазар, като наложихме целево присъствие и подход към конкретните пазари и потребностите на клиентите там". "С това, което постигнахме досега, и програмите, които предстоят, ще доведем докрай устойчивото развитие на туризма“, заяви той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.03 2014 в 13:53

Не е ли по-добре министърът и дружките му да отидат да си строят хотели в Крим? Че инак след като построят курортите, ще направят десант, за да защитят рускоезичните от българските фашисти. Вече видяхме как става.

17.03 2014 в 16:09

М'да, да строят бе. После ще дойдат с танковете да спасяват руските си граждани...

17.03 2014 в 15:50

РУСОФИЛИЯТА ДНЕС Е ИЗБОРА НА РАЗУМА!!!Тук няма истински БЪЛГАРИ,а само продажна ИЗМЕТ!

17.03 2014 в 13:56

На един семинар се случило така, че на една маса попаднали американец, французин, германец и руснак. От дума на дума стигнали до това, кой как ходи на курорт. Американецът - с цялото семейство. Французинът - с любовницата си. Германецът - с новата си кола. Руснакът - с танкове. Нищо лично, другарю Ботев, това е само виц. Ама дали все пак .... ?

17.03 2014 в 13:19

ТИЯ ЧЕРВЕНИ НЕГОДЯИ СЕ НАСРАХА,СТИГА С ТЕЗИ КОМУНИСТИ И ПИЯНИ РУСНАЦИ,МАЛКО ЛИ СА СИ НАШИТЕ УТРЕПКИ,ЧАЛГА ПОКОЛЕНИЕТО,ЦИГАНИЗАЦИЯТА И ТУРЦИЗАЦИЯТА НА БГ.СРАМ НЯМАТ ЛИ ВЕЧЕ,НАГЛОСТ ГОЛЯМА, НЕ СТИГА ЧЕ НИ ДОКАРАХА МУТРИТЕ ПОД СЦЕНАРИЯ НА РУСНАЦИТЕ,А СЕГА И РЕПУБЛИКА ДА ИМ СТАНЕМ.ПРОДАЖНИЦИ ДОЛНИ.

17.03 2014 в 11:55

На заседание по време на пленум на ЦК на БКП, когато Т.Живков предлага България да „жертва“ своят суверенитет и да стане 16-та република на СССР, в протоколите е отбелязано официално и следното предложение. Всички български граждани, които притежават здрави тухлено-бетонни къщи, да предприемат през лятото изграждането на втори, респ. трети жилищен етаж. Това е необходимо за да има къде да бъдат посрещнати гостите от братския Съветски съюз, а също и тези наши съветски братя, които искат да живеят и работят в България! Предложението е бурно аплодирано и прието с гласове „за“ на всички присъстващи на пленума! Това не е виц, има го в архивите на сто годишната партия. Всъщност политиката на въпросната столетница нито за миг не е променяла този свой вечен приоритет. Така, че публикуваната тук информация, не казва нищо ново!Очаквам в скоро време, ДНСК и др. отговорни институции да възстановят това предложение, облечено във съответната законова разпоредба!

17.03 2014 в 11:34

Къде е ПУТКАТА Балкански, да се изходи по въпроса ???

17.03 2014 в 09:26

Ще дойде после крайцера Аврора да ни спретне референдум за присъединяване към Съвецкия Путински Съюз.
Въпроса е имаме ли достатъчно реиндустриализирано производство на водка, че братушките не знам дали пият ракия.

17.03 2014 в 08:21

На макета на се вижда табелката, но там на входа пише: Забранено за кучета и българи!

17.03 2014 в 05:25

Евразийският проект в действие - нашата Татковина ще стане тяхна Путxxвина.