Carrefour се отказа от Пикадили

OFFNews Последна промяна на 20 юли 2015 в 13:45 8137 7

Веригите супермаркети Carrefour и Пикадили няма да се слеят.

Компанията, представляваща ритейл веригата Carrefour в България обяви, че сливането с АП "Март" АД (собственик на Пикадили) няма да продължи.

"КМБ Б.В., член на Маринопулос Груп, главен франчайзър на веригата от супермаркети „Карфур“ в България, съобщава, че компанията няма да продължи със сливането с "АП Март" АД, собственик на веригата от супермаркети „Пикадили“ в България.

КМБ Б.В. ще продължи да управлява мрежата си автономно, с нов опитен мениджърски екип, който незабавно ще въведе в сила план с действия, за да продължи с развитието на операциите и дейностите си, поставяйки изискванията и нуждите на клиентите в центъра на бизнеса на компанията", се казва в прессъобщението.

В него не се уточнява причината за развалянето на сделката.

Carrefour и Пикадили обявиха, че се сливат през ноември 2014 г., след като през март същата година веригата Пикадили бе продадена от белгийския й собственик Delhaize Group на новоучреденото дружество "АП Март".

Регистрираното на 13 март 2014 г. "АП Март" е собственост на Ангел Иванов Ангелов и Петър Цветанов Дудоленски.

32-годишният Ангел Ангелов е син на Иван Ангелов, съсобственик с брат си Лука на старозагорския производител на пилешко месо "Градус", производителя на олио "Бисер олива" (в чиято управа е Ангел Ангелов). Ангелови имат и бизнес в зърнопроизводството, винарна, инвестират в частна клиника и търговски център в Бургас.

Петър Дудоленски е участвал в реализацията и управлението на Mall of Sofia, Mall Plodiv, Mall Ruse. Той е в Борда на директорите на "Синема сити молс" АД, управлява "Сити клиник фармаси" заедно с дългогодишния финансов и административен директор на кардиологичната болница "Света Екатерина" и на Националния център по сърдечно-съдови заболявания Андрей Марков и с Илиан Григоров.

"Пикадили" има 53 магазина в София, Варна, Бургас, Велико Търново, Ловеч, Видин, Пловдив, Габрово.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.07 2015 в 17:51

Естествено че Пикадили са се отказали. Като бивш служител на Карфур мога да кажа само, че който купи тази верига се обрича на наливане на пари в бездънна яма. Преди да обявят сливане с Пикадили Карфур бяха задлъжняли към доставчици със 7 цифрени суми. Без точност в числата мога да кажа само около 1,5 млн. на Кока Кола, около 1 млн. на Техномаркет и подобни цифри на Градус, Горна Баня, Девин, Карлсберг - България и т.н. надолу по веригата. Имаше период около 80% от доставчиците отказаха да доставят стоки. Магазина в Парадайз Център беше ПРАЗЕН. Маринопулос изтегли около 75% от стоката към Гърция средата на 2013 год. и от там всичко тръгна надолу. В момента в Карфур се ползва като квартален магазин и бавно но уверено ще загине като верига.

20.07 2015 в 20:47

Точно така, _az_!!!

Карфур е куцата верига, която драпа да се задържи някак си.

Грамотност от списвачите на оХнюз не може да се очаква скоро - и оХнюз пестят пари (или не могат да печелят, не знам кое е по-вярно).

20.07 2015 в 17:36

Струва ми се, че Пикадили са се отказали от Карфур, а не обратното ...

20.07 2015 в 15:17

продължавам да се чудя как на Карфур им излиза сметката да бъдат системно излагани от мошеници като Маринопулос.

20.07 2015 в 15:16

Оттук нататък двете вериги ще фалират поотделно!

20.07 2015 в 14:54

Карфур отива към затваряне. Празни щандове, завити хладилници. Където каквото е останало като стока е наредено само да заема място.

20.07 2015 в 14:27

Крайно време е моладжиите да почнат да фалират вече. След некоя година ще почнат да бутат по-излишните.