Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Бившият шеф на Ел Би: Искаха да назначавам пенсионери с 6000 лева заплата

Казаха ми: "Пич, ако не си тръгнеш доброволно, ще стане насила"

OFFNews 22 февруари 2023 в 16:51 8900 3

пресконференция
Пресконференцията на отстранения директор на Ел Би Булгарикум.

Изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" Николай Маринов, който вчера бе освободен от поста си от Държавната консолидационна компания (ДКК), заяви на пресконференция в БТА, че ще заведе иск за възстановяване в длъжност.

"Не съм прочел никъде, че изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) може да влиза в кабинет и като последния кръчмар да гони изпълнителен директор. Въпреки че съм действащият директор на „Ел Би Булгарикум”, ми бе отнет достъпът до банковите сметки. Сега дружеството не се управлява от никого. Избраният нов директор, който не е вписан, обикаля магазините и централното управление и заплашва служителите, че ако ме подкрепят, ще бъдат уволнени", разказа Маринов.

Според него отстраняването му е било незаконно и отхвърли всички обвинения, отправени по-рано днес от ръководството на ДКК пред медии.

По думите му на 20 февруари борда на директорите на Държавната консолидационна компания решава Маринов да бъде освободен. На следващия ден той е изгонен от председателя на ДКК Венцислав Димитров. „Пич, ти си отстранен, ако не си тръгнеш доброволно, ще стане насила, ще извикам полиция”, цитира думите на Димитров директорът на млекопреработвателната компания. „Така мафията победи държавата”, каза Маринов.

Маринов посочи, че всички продукти на дружеството са с високо качество и в базата във Видин няма некачествен кашкавал, каквито бяха медийни твърдения на изпълнителния директор на ДКК Венцислав Димитров. Подобни изявления, както и заповед за преустановяване на всички плащания от страна на компанията, според Маринов, говорят за желание дружеството да бъде доведено до фалит.

Той посочи, че системно е имало вмешателство в оперативното ръководство на компанията, като показа пред медиите документи. Маринов разказа и за индиректен натиск от страна на икономическия министър компанията да започне да доставя мляко от Унгария - на по-високи цени и с показатели, които не отговарят на стандартите на "Ел Би Булгарикум", а не както е било досега - от мандри в района на Видин.

Маринов каза и че към него имало натиск да назначава пенсионери на заплата от 6000 лева и че получавал на имейла си оферти, които не е искал.

Директорът съобщи, че четири пъти е информирал ресорния министър със съответните докладни, в които са описани всички опити на ръководството на ДКК да се намесва в управлението на дружеството в негов ущърб.

Според Маринов от началото на годината оперативната работа на компанията е била блокирана заради постоянните искания за всякакви справки със срок "от днес за днес", в това число например и за разходите на тоалетна хартия.

Маринов отрече и казаното от Димитров, че намалението във фирмените магазини на "Ел Би Булгарикум" е обявено в деня (20 февруари), в който Маринов е бил освободен, като показа своя заповед от 17 февруари.

Престъпление е да кажеш, че дъщерното дружество на една компания произвежда некачествена продукция, заяви досегашният директор на млекопреработвателното дружество. 

„Няма да позволя някакви шарлатани, които от вчера са овластени, да тласкат предприятието към фалит. Нали се сещате какво значи в национален ефир да кажеш – „моето дъщерно дружество произвежда некачествена продукция. Чии интереси защитава г-н Димитров? Иска ли да приватизира „Ел Би Булгарикум”? Това са недопустими твърдения”, добави Маринов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

3

Diogen

22.02 2023 в 18:53

Мафията на комундетата онагля, защото се смята недосегаема с Путлер в гардероба. Не купувайте продуктите им и те ще отидат на боклука!

210

2

Merc

22.02 2023 в 18:17

Закривай !!!

22548

1

dolivo

22.02 2023 в 17:25

Рядък поглед в клоаките, пардон, кулоарите на държавните дружества
 
X

Да помогнем на украинските деца!