Българският Black Friday е дигитален

Потребителите ценят безопасността, леснотата и удобството на онлайн търговията

OFFNews 20 ноември 2020 в 10:20 9457 1

Ще се ориентираме предимно към електронни магазини за пазаруването на Black Friday – това показват данните от представително проучване на Kantar* за нагласите и очакванията преди шопинг събитието с едни от най-големите отстъпки на годината. Рекордните към момента 96% от анкетираните са запознати с търговската кампания и 72% от тях възнамеряват тази година да направят покупка, като потенциалните клиенти, които ще изберат за това онлайн канал са три пъти повече от предпочитащите физически магазини (73,7%, което е увеличение с над 10% спрямо миналата година).

Данните също така показват, че eMAG е водеща платформа сред дестинациите за електронна търговия по време на кампанията – споменавана като предпочитано място, за което първо се сещат, от 26,1% от анкетираните, възнамеряващи да направят своите покупки онлайн. Миналата година само за един ден eMAG.bg имаше над 2,2 милиона посещения и поръчки на стойност над 40 милиона лева на техния Черен петък, като за тази очакванията са още по-амбициозни.

Предстоящото издание на Black Friday на eMAG ще бъде на 20 ноември, с подготвени над 350 000 продукта на склад в различни категории. Сред тях са 40 000 ИТ продукта, 40 000 малки домакински уреда, 25 000 телевизора, 25 000 смартфона, 25 000 домакински електроуреда (хладилници, перални и сушилни), 40 000 парфюми и козметика, 50 000 продукта за дома и градината, 50 000 спортни стоки и много други.

Маркетплейс партньорите на платформата също се включват в кампанията с допълнителни 185 000 оферти – както продукти от традиционните категории, така и по-нестандартни и ексклузивни предложения, като инвестиционно злато и бижута, автомобили, ваканционни пакети, ваучери с атрактивни отстъпки за различни услуги, включително козметични и медицински, вино за колекционери и много други. Най-скъпото предложение е офис сграда в София за 13 милиона лева (с отстъпка от 470 000 лв.), а сред колите – Land Rover Range Rover SUV за 366 000 лв. (с отстъпка от 18 300 лв.). Премиера на eMAG Black Friday правят специални оферти за изкуство, включително картина на Иван Милев за 43 000 лв. (с отстъпка от 9 460 лв.), телекомуникационни и застрахователни услуги.

За да осигурят доброто сърфиране и търсене в приложението и сайта, eMAG са направили сериозни инвестиции в сървъри, облачни и хостинг услуги. Куриерските компании и Български пощи също са инвестирали в подготовката за събитието и поръчките трябва да бъдат доставени до 1 декември.

Броят предлагани от eMAG продукти в рамките на кампанията е предварително определен и може да не покрие цялото търсене от страна на клиентите. Затова онлайн ритейлърът дава следните съвети:

- Инсталирайте мобилното приложение на eMAG и активирайте известията, за да разберете кога започва Black Friday.

- Запазете любимото си място за доставка – вариант да получите поръчката си по-бързо и удобно е да се възползвате от опцията за вземане от офис на куриер, от клон на Български пощи или от новия шоурум на eMAG в София, открит през септември тази година.

- Запазете своята кредитна или дебитна карта в акаунта си, за да правите поръчки сигурно и бързо. Разбира се, имате на разположение и други методи на плащане. В деня на кампанията клиентите също така ще могат да плащат онлайн и с възможност за разсрочване на до 12 вноски без допълнително оскъпяване. Освен това, ако платят онлайн с доставка до любимия си пощенски или куриерски офис, ще участват в томбола с награди високотехнологични продукти и ваучери на стойност 99 лева.

- Подгответе списък с любими продукти. Така, ако даден продукт е част от eMAG Black Friday, ще може по-лесно да го поръчате.

* Националното представително проучване е проведено по поръчка на eMAG сред 1027 респонденти на възраст между 18 и 55 г., живеещи в цялата страна, в периода 22 октомври – 4 ноември 2020 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови