Ангажиментът на българския бизнес към устойчивото развитие нараства

Френският депутат и външнотърговски съветник Фредерик Пети пристига специално за събитието в София

OFFNews Последна промяна на 10 декември 2019 в 15:58 1466 0

Иновативните бизнес подходи за устойчиво развитие и ролята на българския бизнес за устойчивото развитие в Европа изпълнението на План 2030 на световно ниво ще бъдат сред основните теми на дискусия на международната конференция „Устойчиво развитие и бизнес в България и Европа“, организирана от Балкански институт за устойчиво развитие организира (БУИР) , която ще се проведе на 17 декември 2019 г., в Българска търговско-промишлена палата.

„Разбирането и подходът на българските компании към устойчивото развитие претърпя голямо развитие през последните години. Публичният ангажимент и стратегии в посока устойчиво развитие на бизнесите са вече все по-обмислени и управлявани на ниво мениджмънт, който се стреми да свърже успешното развитие на компанията с ангажиментите си за устойчивост,“ каза Цветелина Цветанова, Председател на БУИР.

Специално за събитието в София пристига френският депутат и външнотърговски съветник на парламентарна комисия по търговия Фредерик Пети, който ще открие конференцията и ще участва в дискусиите на теми устойчиво развитие и търговия в Европа.

Участници от България и Европа ще коментират заедно с гостите на конференцията ключови теми за устойчивото развитие както в България, така и на Балканите и в Европа, както и ролята на бизнеса за постигането на целите на План 2030.

Планът 2030 на Организацията на обединените нации (ООН) e приет през 2015 г., когато България също се присъедини към новите цели за устойчиво развитие на ООН на Срещата на върха в Ню Йорк. Планът зели обединени усиля на световно ниво и действия за хората, планетата и просперитета, като се стреми да укрепи и всеобщия мир.

Балканският институт за устойчиво развитие (БИУР) е независим институт за изследване и развитие на политики в областта на устойчиво развитие и е своеобразна платформа за диалог между заинтересованите страни с фокус върху балканските държави. Институтът разработва инструменти за въвеждане и подобряване на устойчивото развитие в балканските, европейските и международните отношения на публичните и частните институции. БИУР обединява усилията на заинтересованите страни в държавите от Балканския регион в техните усилия да интегрират принципите за устойчиво развитие и прилагането на План 2030 за подобряване на своите финансови, социални и екологични резултати и постижения.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !