Alibaba наема 5000 служители в световен мащаб

OFFNews 09 юни 2020 в 16:02 2168 0

Китайският гигант Alibaba заяви, че има за цел да набере 5 хил. служители в световен мащаб от сега до края на тази финансова година за своя облачен отдел, предаде Ройтерс. 

Ще се търсят специалисти в областите база данни, сървъри, чипове и изкуствен интелект.

"Преминаването към дигитална трансформация за предприятията в Китай, което по-рано се очакваше да отнеме от три до пет години, сега вероятно ще бъде ускорено и ще приключи в рамките на една година", заяви Джеф Джанг, президент на Alibaba Cloud Intelligence.

За да вървим напред с пълна скорост, ние не само изграждаме надеждни облачни технологии и услуги, но и инвестираме в ИТ таланти от цял свят, обясни той.

Финансовата година на Alibaba продължава до 31 март.

През април компанията каза, че ще инвестира 28 млрд. долара в облачни технологии през следващите три години, като планът идва на фона на бума в търсенето на бизнес софтуерни услуги заради коронавирусната пандемията.

Инвестицията се равнява на около половината от приходите на китайската компания за фискалната 2019 г. Тогава компанията обясни, че планира да изгради повече центрове за данни, за да попълни съществуващата мрежа, която покрива 21 региона в света, както и да подкрепи развитието на технологии в областите като чипове на изкуствен интелект. Според президентът на Alibaba, пандемията е поставила икономиката в състояние на стрес и за това китайският гигант се надява инвестицията да помогне на бизнеса да се възстанови. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!