Златният ни ансамбъл предаде щафетата след спектакъл пред пълната "Арена Армеец"

OFFNews 17 декември 2021 в 00:02 2963 0

С уникален спектакъл олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика от Токио 2020 Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова заедно с Невяна Владинова, Катрин Тасева, Елена Бинева и Теодора Александрова казаха "сбогом" на спорта пред българска публика в "Арена Армеец".

Спектакълът "Сън", дело на Калоян Лалев-Кайо, започна с красиво светлинно шоу, а музикалното оформление беше българска музика, изпълнена на живо. Всички заедно се появиха на килима, след което последваха български народни песни, изпълнени от победителката в "Гласът на България" Петя Панева.

Всяка една гимнастичка пък беше представена с видео визитка, в която освен тя участваха Илиана Раева, Весела Димитрова и Бранимира Маркова.

Първа на килима излезе Невяна Владинова, а след нея и Катрин Тасева. Последваха чудесни изпълнения на всяка една от ансамбъла - Симона Дянкова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова. Изпълнение имаше и от Теодора Александрова, която беше част от този ансамбъл, а Елена Бинева се включи онлайн. Тя от две години се занимава с мода и в момента е в Хонконг.

"Тъжно ми е, че няма да присъствам на бенефиса, защото ми беше мечта. Но винаги съм вярвала, че тези момичета ще сбъднат мечтата на България да има олимпийска титла", каза Бинева във видеото.

Лаута Траатс се появи на килима, въпреки че на 2 декември претърпя операция на врата в швейцарска клиника.

"Арена Армеец" беше почти пълна, а зрителите аплодираха на крака гимнастичките, техните треньорки и президентът на БФХГ Илиана Раева. Бяха представени всички от щаба на отбора - от ръководители, съдии до лекари, физиотерапевти и хореографи.

Спектакълът "Сън" завърши с предаване на щафета на следващия ансамбъл, с който в момента се подготвят 11 момичета.

"Това беше перфектният завършек на нашата кариера, няма смисъл да размисляме. Много мечтахме за този момент, точно за този спектакъл и се надявам да се е получило добре и да се е харесало на всички в залата. Винаги сме вярвали по един или друг начин, дори и да е изглеждало много невъзможно, дори да сме се проваляли, винаги сме вярвали и може би тази вяра ни помогна да стигнем до най-високото стъпало и разбира се, този колектив, който изградихме", каза капитанът Симона Дянкова.

Според нея, тайната на успеха е, че те са останали земни, истински и не се главозамаяха от успехите.

"Това е тайната на успеха. Имахме треньор, който се грижеше винаги да сме здраво стъпили на земята, ние сами си знаехме, че спечелването на един златен медал не ни прави златни момичета, радвахме се, продължавахме да се готвим за следващото състезание, защото имахме цел - олимпийските игри в Токио и всяко едно състезание беше като тренировка за олимпиадата, която чакахме с огромно нетърпение. Това е може би най-важното за един спортист, докато не постигне собствената си най-висока цел да не се отказва и да се главозамайва", добави Дянкова.

Лаура Траатс също участва в шоуто, въпреки че преди около две седмици претърпя операция на врата в швейцарска клиника.

"Наистина емоциите са невероятни. За тези пет години ние изградихме нещо наистина вълшебно и тези емоции нямаше как да не ни залеят в този ден. Това, че бях на килима днес е благодарение на добрите доктори, на които попаднах и на хората, които ме изпратиха там - БФХГ, Международната федерация по гимнастика и Палмс Бет. Изразявам огромната си благодарност! Да, не успях да се покажа в пълния си блясък, но наистина оставих сърцето си на терена, емоцията беше уникална и толкова много благодаря на всички тези хора, които дойдоха да ни подкрепят отново в последния ни танц.

Всяка една от нас ще тръгне по своя път, всяка е решила нещо различно, не всичко всъщност са готови с това решение, но да - някои от нас ще останат в художествената гимнастика, точно защото това е нашата страст и е нещо, което ни кара да се чувстваме най-щастливи", каза грацията.

Стефани Кирякова благодари на Илиана Раева, която прочете пред публиката емоционален пост на гимнастичката, публикуван в социалните мрежи.

"Не очаквах г-жа Раева да го направи наистина. Снощи се чух с нея, просто да ги поговорим, тя беше видяла това, което бях качила в социалните мрежи и днес, когато се приготвяхме за последното си изпълнение, просто чух, че тя го чете . . . за мен това е голяма чест, защото това са думи, които наистина написах от дъното на душата си и не мога да повярвам, че тя в малкото време, което имаше да каже нещо, избра да каже точно това. Много й благодаря и благодаря на тези момичета до мен, защото без тях нямаше да бъда това, което съм. Искаме да кажем едно "Обичам те!" на Ели Бинева, защото тя наистина нямаше как да присъства тази вечер, но вярвам, че духом беше с нас", заяви Кирякова.

"Тепърва ще осъзнаваме това, което постигнахме, но вече сме осъзнали, че сме олимпийски шампионки. Това, което направихме тази вечер, беше нашият последен танц, нашето последно излизане на килима и беше доста по-емоционално от олимпийските игри, тъй като единственото нещо, което успяхме да видим, защото ние се подготвяхме и преобличахме, бяха речите на г-жа Илиана Раева и г-жа Весела Димитрова и се разплакахме. Искаме да благодарим на всички хора, които работеха с нас, тези емоции вече ще ни липсват", каза Мадлен Радуканова.

"Това шоу ще остане дълбоко в сърцата ни и може би точно тази емоция не знам дали ще може да се повтори, защото ние преди всяко изиграване настръхвахме и когато виждахме всички тези хора да ни стават на крака. Все пак това ни липсваше на олимпийските игри, а в момента го изпитахме. Бих казала, че емоциите се доближават до тези от спечелването на олимпийския медал", добави Ерика Зафирова.

"Почувствах се невероятно да мога да играя с тези момичета на един килим, особено и пред толкова много хора, които са дошли в това тежко време да ни подкрепят за последно. Чувството беше неописуемо, толкова голяма радост изпитах", каза Теодора Александрова, която е началото беше част от ансамбъла.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!