Световната шампионка Александра Солдатова е направила опит за самоубийство

Любимката на феновете е диагностицирана и с булимия

Василена Иванова 06 февруари 2020 в 13:04 9875 2

Снимка Instagram

Опит за самоубийство е направила любимката на феновете на художествената гимнастика – рускинята Александра Солдатова. За това съобщават от московската информационна агенция, цитирана от РИА Новости.

Солдатова е била приета в столична болница вчера, 5 февруари, с „телесни повреди, съответстващи с опит за самоубийство“. Източникът твърди, че грацията е била диагностицирана и с булимия. Казва се още, че по случая е започнала проверка.

В момента състоянието ѝ е задоволително, но не може да бъде разпитвана, твърди източник от болницата, в която е настанена.

Според сайта Eurasia Daily четирикратната световна шампионка е хоспитализирана с порезни рани на лявата китка и в агресивно превъзбудено състояние. Новината идва само дни, след като президентът на Руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер Усманова обяви, че Солдатова в момента не тренира заради „здравословни проблеми на генетично ниво“.

Припомняме, че в началото на януари гимнастичка сама обяви, че към момента не тренира.

„Получавам много съобщения от вас в знак на подкрепа и всяко от тях чета с удоволствие. Искам да ви уверя, че съм добре и няма защо да се притеснявате за мен", написа тогава четирикратната световна шампионка в своя профил в социалната мрежа Инстаграм.

Вижте тази публикация в Instagram.

Я получаю от вас очень много сообщений поддержки, каждое из которых мне очень приятно читать. Хочу вам ответить, что у меня все хорошо, нет никакой необходимости беспокоиться за меня. Сейчас я прохожу период восстановления, стараюсь успевать немного отдохнуть и побыть с семьей. На данный момент я не тренируюсь, все решения, которые мы принимаем на данном этапе, идут в пользу здоровья.???????? У меня появилось время немного перезагрузиться и хорошо восстановиться, поэтому хочу насладиться каждым моментом, поэтому и вам тоже желаю хорошо отдохнуть в начале года❤️

Публикация, споделена от Alexsandra Soldatova. (@soldy21) на

Гимнастичката не постигаше нужния успех в последните състезания. Започна да губи позиции, след като близначките – Дина и Арина Аверини се наложиха като победители на повечето състезания.

В едно от последните си състезания рускинята припадна. По време на Световната Чалъндж купа в Портимао, която се състоя точно преди Световното първенство в Баку, Азербайджан, тя се отказа от участие на финалите на два от уредите заради влошено състояние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

2

sawall

06.02 2020 в 14:43

Гимнастиката на високо ниво не е спорт за мен. Аз ако аз причиня това на детето си социалните с право ще ми го вземат.

6145

1

kokoten

06.02 2020 в 13:15

...съсипахте дечурлигата с тоя ламтеж да се доказвате и да печелите медали....това (доколкото е спорт) трябва да се закрие и да се спре тая мъка...да ходиш постоянно гладен в наше време си е чиста цлупост....