Прекрасната Боряна Калейн спечели сребро при многобоя в Ташкент

OFFNews 20 април 2019 в 17:05 4131 1

Нови прекрасни новини за българската художествена гимнастика! Боряна Калейн спечели сребърен медал в многобоя на Световната купа в Ташкент (Узбекистан).

Българката стартира надпреварата силно, допусна малки грешки първия ден, но показа трудни, артистични и много завладяващи композиции, които изигра с много желание и максимална концентрация. Днес допусна грешки, но съперниците също го направиха. 

Калейн събра 76.500 точки, след малшанс и вързана лента. Тя остана само на 1.6 точки след Александра Солдатова и е с 1 пред втората рускиня Анастасия Гузенкова. Четвърта е Кристина Погранична (Украйна), а пета със 73.950 точки е Невяна Владинова.

Утре и двете играят на финалите и на четирите уреда. И двете имат огромни шансове за медали. Вчера те си осигуриха място сред финалистките на обръч и топка, а днес и двете се класираха за финалите на бухалки и лента.

На бухалки Владинова влиза с втора по сила оценка, а Калейн с трета, а на лента Владинова има втора оценка, а Калейн осма, след като по време на изпълненията си имаше възел на лентата и се наложи да вземе резервен уред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови