Илиана Раева за ансамблите: Световното първенство доказа, че българките са недостижими!

OFFNews 31 октомври 2021 в 16:07 3216 0

Снимка БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира състезанието при ансамблите на Световното първенство по художествена гимнастика в Япония, което завърши днес.

Русия спечели титлата в многобоя и на финала на съчетанието с пет топки, а Италия взе златото на три обръча и два чифта бухалки.
Олимпийският шампион България не участва заради контузия на Лаура Траатс.

"Завърши Световното първенство в Япония с финалите при ансамбловите съчетания. Руският ансамбъл стана световен шампион в многобоя, както и на топки. Италия стана световен шампион на обръчи и бухалки. При принудителното напускане на българския ансамбъл на Световното първенство видях едни по-спокойни момичета на Русия и едни много добре изиграни топки.

Независимо от това, че няма как да сравним строгостта на съдиите на Олимпиадата с тази на световно първенство, постигнатата оценка на нашите диаманти на топки в Токио 2020 от 47 и, тук, на световното първенство не беше достижима за отличното изпълнение на руския отбор. Същото се получи и на обръчи и бухалки, независимо от едното изпускане на Русия и в двата дни. Ако прибавим стойността на допуснатата грешка към оценката се получава оценка далеч под 45 и, колкото взеха диамантите ни в Токио 2020", написа Раева във Фейсбук.

"Българският ансамбъл не участва, руският отбор участва и игра значително по-освободено и добре (без грешката в смесеното съчетание и двата дни). Съдиите бяха различни от тези на Олимпиадата. Тук страните участнички си бяха със съдиите. На финалите са различни от многобоя - неутрални са. Е, всичките тези съдии не дадоха на никой оценка на топки 47 и, както и на смесеното съчетание 45 и, толкова, колкото взе българският ансамбъл на Олимпиадата.

Простичко казано, Световното първенство доказа, че българките са недостижими! Дори на Световно първенство при съдии, за които вече обясних по-горе. Този български отбор беше обявен от твърде много специалисти и треньори, както и състезатели от целия свят за най-добрия и за абсолютно явление! Гледах световното като специалист. Без емоции, без страсти и вълнение.

Много силни отбори видях на Русия, Италия, Китай и Япония. Харесаха ми. Поздравявам ги за спечелените медали! Но най-силният отбор в света, със сериозна разлика от изброените го нямаше! Българският! Липсваше твърде много на форума, така, както липсваше преди дни Линой Ашрам. Нямам какво повече да напиша. Оценките на световното при ансамблите казват всичко!

Доказаха правотата на съдиите на Олимпиадата за пореден път. Респект към всички участници и към медалистките и шампионките! Респект към всички съдии още веднъж на Олимпиадата в Токио и към всички съдии на Световното първенство!", добави Илиана Раева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови