Илиана Раева: Има интересни промени в съчетанията

OFFNews 04 юли 2017 в 14:35 2061 0

Българските състезателки по художествена индивидуално днес проведoха контролно състезание на базата на "Раковски". Председателят на федерацията Илиана Раева присъства и направи разбор на играта на всяка от петте грации.

"Направени са много промени, интересни и правилни. Те са нужни, за да не изпадаме в ситуацията от европейското първенство в Будапеща (б.р. – визира ниската оценка на Невяна Владинова на бухалки вероятно заради незачетени елементи от съдиите).

Все още момичетата са далеч от формата, в която трябва да са за световното първенство в края на август. Ще се работи още повече. Решението за смяната на съчетанието на Катрин Тасева на бухалки е на Бранимира Маркова.

Боряна Калейн днес игра най-силно, но тя е работила и най-много по време на лагера в Япония. Това не трябва да я отпуска, а още повече да я амбицира", сподели Раева.

Тя коментира и ансамбъла, който е на 17-дневен лагер в Спортпалас във Варна: "И в ансамбъла има промени. Те са си в същата форма, мисля, че няма да спрат да ви изненадват приятно.

Много интересни неща е направила Весела Димитрова. Смятам, че ще се забележат от съдиите", завърши председателят на федерацията пред beautyinsport.com.

Боряна Калейн игра най-стабилно от националните състезателки по художествена гимнастика в днешното контролно. Участваха само петте момичета от основния състав, а целта бе да покажат усложнените си съчетания след лагера в Япония.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!