Илиана Раева игнорира хвърлената ръкавица от Нешка Робева

OFFNews Последна промяна на 10 август 2018 в 13:24 7779 0

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева отправи пространно послание към феновете месец преди предстоящото в София Световно първенство от 10 до 16 септември.

Раева прави ретроспекция на случилото се до момента през сезона и припомня успехите на златните ни момичета, като благодари за любовта от страна феновете и призовава за подкрепа в този така важен месец преди началото на шампионата. С текста си тя отговаря индиректно на отправените от легендата Нешка Робева упреци, че звездата ни Невяна Владинова е жертвана в многобоя, където ще участва само на три уреда.  Раева дори не коментира упреците на Робева, с което показва, че не иска да влиза в обяснителен режим в този толкова важен месец.

Ето и пълния текст, който Илиана Раева разпространи в социалната мрежа:

"Те заслужават Любов, Подкрепа и Спокойствие преди отговорния старт на световното първенство в София!
Остава месец до най-отговорния старт на националния ни отбор жени ансамбъл и индивидуално в София. Световното първенство в София ще бъде много специално за българската художествена гимнастика. Причините са няколко:

За първи път през последните 31 години България ще е домакин на световно първенство!
За първи път световното първенство ще е в София (1969 год и 1987 год. световните първенства са били във Варна)!
За първи път ще участват рекорден брой държави в цялата история на този спорт - 61!

За първи път на световно първенство по художествена гимнастика ще присъства по собствено желание най-авторитетната личност на спорта в света - президентът на МОК, г-н Бах!

За първи път като официални ВИП - гости (по моя инициатива и лична покана) ще присъстват всички световни шампионки на България от самото начало на “златната ни история”, както и техните треньори (старши, лични, първи), с много малко изключения по твърде уважителни причини. Те ще пристигнат от всички краища на света. На тези от тях, които не са вече между живите, идват техни роднини. Тези световни шампионки на България са 67 на брой ( ансамбъл, индивидуално, отборно-индивидуално)!

Мечтая, силният дух на тези силни и специални за българската художествена гимнастика жени, да влее сили и вяра на нашите прекрасни момичета, които пред собствената си любима публика ще се борят за авторитета на славната ни история в този красив спорт...

Наистина е специално това световно първенство за нашите момичета.
От месеци, всички състезателки, треньори, ръководство, живеем с духа на това грандиозно събитие, което ни предстои. Момичетата тренират много. Треньорите напълно са се отдали на работата и кипи наистина неуморен труд в залата. Аз и моят екип работим къртовски по организацията на Световното първенство.

Всички ние искаме да ви подарим незабравимо преживяване! Никой не щади себе си. Всеки е на мястото си с цялата отговорност, на която е способен.

Тази година националният ни отбор жени-ансамбъл и индивидуално показа огромно израстване. Ансамбълът спечели две световни купи, европейска титла на топки и въжета и бронзов медал в многобоя. “Диамантите” ни спечелиха два златни медала във финалите на световната купа в Баку! Отборът ни е сочен за най-силния отбор за сезона от специалисти и съперници.

Боряна Калейн стартира със златен медал в Москва на топка в Гран При, с бронзов медал в многобоя в Тие с участие на най-силните гимнастички в света и първата си получена оценка 19,000 на топка за сезона. Боряна спечели сребърен медал на бухалки на световната купа в Баку. Освен това успя да спечели генералното класиране на обръч на световните купи.

Катрин Тасева също стартира със златен медал в Рига, с второ място в многобоя на Световната купа в Пезаро, с още три медала от финалите (сребърен и два бронзови) и пето място на Европейското първенство, и фантастичната оценка 19,400 на топка! Катрин спечели сребърен медал на лента на световната купа в Баку и стана номер 1 на лента в генералното класиране в световните купи.

Невяна Владинова се контузи в началото на годината и пропусна голяма част от важните състезания поради тежката травма. Включи се за първи път на световната купа в Пезаро. Успя да влезе в три от финалите, което след тежката травма беше един много добър старт за сезона. След това участва в Ташкент и на Европейското първенство. Неви имаше да наваксва и в същото време да покаже своите 4 нови композиции. Сложни, динамични, отговарящи на новите правила, които влязоха тази година в сила. Не беше лесно. И няма как да е след тази принудителна пауза без състезания. Но съм свидетел с какво упорство, силна воля, пословична дисциплина Неви работеше всеки ден...Допусна грешки на Европейското, но нито за миг вярата и в собствените и сили не я напусна. В момента Неви е в оптимална форма преди старта на сезона и готова повече отвсякога да докаже силата си на терена!

Всъщност....и ансамбълът, и всички в индивидуалното желаят само това - да покажат по най-добрия начин силните си композиции и да зарадват много невероятните български фенове.

Ансамбълът мина през много тежките си моменти. Контузии, смяна на състезател, игра на Теди със счупена кост на стъпалото и въпреки всичко спечелен златен медал... Но мотивацията и любовта им към състезанията им помагат лесно да преодоляват болките и препятствията. Нямат търпение да излязат пред препълнените трибуни в “Арена Армеец”

Индивидуалното изградиха един прекрасен и силен отбор от 5 гимнастички. Ерика Зафирова едва ли отстъпва толкова на първите три. Тя също донесе златни медали за България и получи своята невероятна оценка 19,100 на бухалки във Франция. Ерика и до момента тренира наравно с другите всеки ден въпреки, че знае, че няма да участва на Световното. Но съвестно изпълнява плановете и изискванията на Бранимира Маркова.

Петя Борисова също донесе своя златен медал от Франция, но има още доста да учи и тренира. И тя го прави и се старае много.
Всички в залата осъзнават своята отговорност и отговорността на другите. Катрин, Неви и Боряна заслужиха своето участие на това много специално за нас световно първенство с труда си и постиженията си! Те ще се борят за отборната титла, както и за индивидуалния многобой! Ерика, сигурно колкото тях трите е виждала себе си на това световно, защото е прекрасна и е една от най-трудолюбивите в залата...Но изборът на Бранимира Маркова е мъдър, отговорен и Ерика знае, че интересът на България стои над всичко!

Знаем го всички!
Затова всички работим в една отлична, творческа атмосфера, в зала, където цари уважение, доверие, обич и разбирателство! Затова имахме толкова успешни две години до момента, с толкова много победи и медали.

Дай, Боже, да ги имаме и по-големи!
Затова Ерика и Петя, Теодора и Ками ще бъдат в залата да подкрепят ансамбъла, Кати, Неви и Буба с цялото си сърце! Защото знаят, че изборът на треньора е верният избор! Знаят го и Кати, и Неви, и Буба!

Затова призовавам, в този толкова отговорен за нас месец да обградите невероятните ни момичета, както и отличните ни и всеотдайни треньори Весела и Брани с цялата си любов и подкрепа, така, както сте го правили досега!
Те го заслужават толкова много...

Затова искам да ви благодаря за огромната подкрепа и любов, която винаги са получавали от вас и са им давали сили, вяра и кураж!
Моля ви, не спирайте да го правите!".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови