Нешка Робева с призив към Илиана Раева: Не погубвайте Невяна

OFFNews 08 август 2018 в 12:49 9193 0

Легендарната треньорка Нешка Робева отправи призив към шефката на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева и главния мениджър Бранимира Маркова да преразгледат решението Невяна Владинова да участва само на три уреда на световното първенство в София.

От трите български гимнастички на Световното единствено Катрин Тасева ще участва и на 4-те уреда, докато Невяна Владинова и Боряна Калейн ще играят само 3 съчетания.

Всяка страна има право на 10 съчетания, които може да разпредели между 3 или 4 състезателки. За класирането в многобоя се вземат най-добрите 3 оценки от 4-те възможни съчетания. Така Катрин Тасева има право на грешка в едно от изпълненията си, докато другите ни две участнички няма да имат този лукс.

За сметка на това Боряна Калейн също има шанс за класиране, какъвто не би имала, ако Невяна играе четвърто съчетание.

Сред най-добрите 24 в многобоя се класират само по 2 състезателки от страна. Т.е. третата по сила българка отпада от класирането, дори да е изпреварила много от съперничките си от други държави.

Ето точните думи на Нешка Робева във Фейсбук, с които призова да се промени решението на Щаба:

"Здравейте, приятели, отдавна не сме се чували... Причината е, че съм на село, където почивам без интернет и телевизия... Без негативни емоции, бих искала да допълня без мисли и страсти, без...

Но, не е така. Въпреки волята ми, вчера, връщайки се в София за няколко часа, не се сдържах и полюбопитствах. Видях част от контролното на националния отбор по худ. гимнастика - индивидуално изпълнение. Научих за решението на г-жа Бранимира Маркова, да пусне на Световното първенство Невяна Владинова на 3 уреда?!

Няма да споделям чувствата си, защото лекарите ми забраняват всякакви вълнения?! Няма да правя и изводи, защото не искам да разлайвам... Кого? Но няма да се въздържа от една молба към ръководството на НО.

И по-точно към г-жа Раева. Моля Ви г-жо Раева, опитайте се да въздействате на г-жа Маркова да надскочи своята безпристрастност. Не погубвайте Неви. Не взимайте прибързани решения.

Спомнете си Измир и закъснелите вайкания на тогавашната старша или главна, или каквато и да е била треньорка, която носеше името на Ефросина Ангелова. От която и страна да погледнете нещата, Невяна Владинова има натрупан капитал, за който другите две ще трябва да се потрудят доста...

И тъй като спазвам предписанията на лекарите, повярвайте, че в това, което пиша не включвам никакви страсти... Само гол разсъдък".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови