Валенсия уволни легендата Кемпес заради Туитър

OFFNews 05 февруари 2017 в 14:32 5537 0

Тоталитаризъм има и в испанския футбол. Валенсия освободи от поста посланик на отбора легендата Марио Кемпес, който си позволи да критикува играчите и треньора след унизителната загуба с 0:4 срещу Ейбар.

Аржентинецът, който изпълняваше длъжността от 2013-а година насам, написа в туитър: "Този отбор е напълно загубен, няма стил, няма лидери и няма ентусиазъм".

Часове след коментара си Кемпес обяви, че напуска клуба: "Днес бях уведомен официално, че вече не съм посланик на Валенсия. Сантиментите ми обаче остават и аз възнамерявам да продължа да изказвам мнението си, когато виждам, че нещата не се развиват в правилната посока".

Кемпес, герой наАржентина при първата световна титла за отбора през 1978-а година, е трети във вечната ранглиста на на Валенсия по отбелязани голове със 146. Той беше част от състава на "прилепите", спечелил първия си европейски трофей - Купата на носителите на национални купи през 1980-а година.

Той е и първият чуждестранен капитан в историята на "прилепите". Втори след Кемпес тази чест имаше българинът Любо Пенев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews