Лидерът на Чечня ще превъзпитава лошите момчета на руския футбол

OFFNews 28 октомври 2018 в 15:33 3545 0

Държавният глава на Чечня и страстен почитател на футбола и бойните спортове Рамзан Кадиров е готов да приеме в редиците на местния Ахмат Грозни лошите момчета на руския футбол Павел Мамаев и Александър Кокорин.

Двамата имат проблеми с правосъдието, след като участваха в две сбивания в един и същи ден в състояние на алкохолно опиянение. На 8 октомври те първо се биха с шофьор на водеща от държавната телевизия, след което в кафене налетяха на висш министерски служител, както и на още един човек.

Двамата бяха задържани и все още се намират в следствения арест, като се очаква да бъдат освободени едва около началото на декември.

"Футболистите осъзнаха вината си и се разкаяха. Така вече дадоха пример, макар и отричателен. За националния отбор на Русия ще бъде голяма загуба, ако влязат в затвора. Може да ги вземем в Ахмат, от което ще има двойна полза. Там ще ги превъзпитаме, а и ще си намерим добри играчи. Не ги оправдавам, но не бива с лека ръка да губим такива играчи. Аз цял живот съм бил противник на насилието и съм защитавал слабите", казва Кадиров, цитиран от ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!