Левски и Черно море са поставени под мониторинг от БФС

OFFNews 11 юни 2021 в 16:05 907 0

Левски и Черно море са получили лицензи под условие за сезон 2021-2022 в Първа лига. Това заяви президентът на БФС Борислав Михайлов. Двата клуба ще са под мониторинг всеки месец. Все още не е ясно от какво е продиктувано това решение на Лицензионната комисия. Под условие е и лицензът на новака в елита Локомотив (София).

Причината за това обаче не са финансови проблеми, а защото стадионът на столичните железничари няма осветление и те ще трябва да домакинстват на друго съоръжение. Вариантите са Бистрица или “Васил Левски”.

Останалите клубове нямат лицензионни проблеми.

"Аз не знам повече от вас в момента какво се случва в Левски. Надявам се Левски да се оправи, тъй като това е в плюс и за БФС. Левски и ЦСКА трябва да са добре, тъй като това са клубове, които разполагат с голяма фенска маса.

Всички отбори вече са взели лиценз, като Левски и Черно море са под условие. Двата клуба ще са под мониторинг всеки месец по финансови причини", заяви Михайлов на пресконференция.

Президентът на БФС обяви официално и формата за Първа лига през новия сезон. Първенството ще бъде с 14 отбора, а от сезон 2022/2023 вече ще е съставено от 16 тима. И в двата случая обаче баражната система остава. Решението бе взето на провелия се днес Изпълком.

"Решението се дължи на факта, че изпаднал отбор няма моралното право да остане в дивизията, така се губи състезателния характер на първенството. Преценихме, че догодина ще е по-добре да останат 14 тима, а чак от сезон 2022/2023 да се въведе форматът с 16 тима.

Така тимовете ще се подготвят финансово и инфраструктурно далеч по-добре. Когато има 16 отбори отново ще има баражи. Втора Лига ще бъде съставена от 20 отбора и ще бъдат включени и дублиращи тимове", обяви Михайлов след Изпълкома."Втора лига ще бъде от 20 отбора. Ще имаме нови три отбора като втори отбори на елитни тимове. Групите отдолу са си до 20 отбора", добави президентът на БФС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови