Йордан Тодоров стана звезда в седма лига в Германия

OFFNEWS 11 януари 2017 в 07:52 6650 0

Следите на бившия футболист на ЦСКА Йордан Тодоров се бяха поизгубили след напускането му на Локомотив Пловдив през лятото. Той обаче изведнъж отново се появи под прожекторите, след като немското издание "Мителбайерише" написа обширен материал за него.

Оказва се, че популярният с прозвището Данчо Тъча играч не само, че не е спрял с футбола, но дори прави фурор в аматьорския ТСБ Нойтраублинг, с който играе в Бецирклига Зюд в региона на баварския град Регенсбург. Това е седмото ниво на немския футбол. Тодоров е със статута на голямата звезда в тима, а през сезона е нанизал 14 гола и е направил 6 асистенции.

В Германия разказват, че мечтата на Данчо била да стане професионалист, като я е сбъднал. Той има пет мача за националния отбор на България, както и 27 в евротурнирите. Според немските медии той е прекратил професионалната си кариера през лятото, когато е напуснал Локо Пд заради немските аматьори.

"Това, че футболист от такава класа играе при нас е истинска сензация", радва се шефът на клуба Франк Кюринт. Той сравнява по стойност присъствието на Данчо Тъча в отбора му с това, че треньор на съседите от Донаущауф е легендата Клаус Аугенталер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови