Изхвърлиха съдията, дал засадата фантом в Разград

Оffnews Последна промяна на 27 февруари 2017 в 15:04 2369 1

Съдийската комисия се разбърза и наказа съдията Ивайло Атанасов, който се прочу със засада на двубоя Лудогорец - Верея (4:0). Помощникът няма да получи наряд до края на сезона, след като по негов сигнал беше отменен чист гол на старозагорци.

Куриозът се случи в 40-ата минута на двубоя при резултат 0:0, когато Валери Домовчийски изведе Салим Керкар сам срещу Владо Стоянов и французинът вкара. Ивайло Атанасов вдигна засада, въпреки че петима от домакините покриваха, а и Керкар беше зад линията на Домо.

Ето какво гласи решението:

"За допусната непрофесионална груба грешка по Правило 11 - засада, недопустима и неприемлива за нивото на асистент съдия от ранглистата на професионалния футбол, спира съдийските права за срещи от Първа професионална лига до края на футболното първенство 2016/2017г. на асистент съдията Ивайло Пламенов Атанасов.

Без наказание е главният Георги Давидов, който можеше да прояви инициатива, но се направи на разсеян.