Футболната афера на Юсейн Болт приключи

OFFNews 23 януари 2019 в 14:51 5855 0

Световният рекордьор в спринта на 100 и на 200 метра Юсейн Болт сложи край на футболната си кариера, още преди тя да се е превърнала в професионално негово занимание.

"Не искам да казвам, че нещата не са се получили, но трябва да си взема поуките от това. Това бе един положително от гледна точка на опита, който придобих.

Наистина изпитвах удоволствие от това, че бях част от отбор – нещо което е съвсем различно от лекоатлетическата писта. В момента се занимавам с много различни неща. Спортният ми живот приключи, затова сега ще обърна внимание на бизнес начинания – скоро ще стана бизнесмен", каза Болт.

Живата легенда на Ямайка се отказва от футбола, въпреки че изкара проби в Борусия Дортмунд, Мамелъди Съндаунс, Стрьомгодсет, а освен това имаше оферта за 2-годишен договор от малтийския шампион Валета.

Болт записа няколко мача за "Сентрал Коуст Маринърс", като дори отбеляза два гола в контролна среща. Двете страни дълго време преговаряха за договор, но финансовите изисквания на Болт бяха прекалено големи и австралийският клуб отказа да му плати исканата сума.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови