Днес на световното: Решава се съдбата на бронзовите медали

OFFNews 17 декември 2022 в 09:49 1491 0

Мондиал 2022

Снимка Getty Images

Феновете чакат с нетърпение големия финал, но днес ще се утешат с малкия

Остава един ден до края на световното първенство по футбол в Катар. Днес ще бъде решена съдбата на бронзовите медали на Мондиал 2022.

Съперници в спора за утешителната награда ще бъдат отборите на Хърватия и Мароко, докато в големия финал утре ще видим актуалният първенец Франция и Аржентина на Лионел Меси.

Срещата е от 17 часа, ще я предават БНТ 1 и БНТ 3, както и Нова, и Диема спорт 3.

Хърватите са сребърни медалисти от Мондиал 2018 и притежават опит на такова високо ниво, докато мароканците са първият тим от Африка, достигнал толкова далеч на световни финали.

И двата тима обещават да се хвърлят и да направят спектакъл, а не да изиграят формално двубоя. Проблемите в лагера на хърватите изглеждат повече. Те ще са без титулярния си десен защитник Йосип Юранович, който е с травма. Още двама от основните футболисти са под въпрос - Марсело Брозович и Йошко Гвардиол.

Проблеми с контузени има и при мароканците, които в полуфинала останаха без трима от титулярните си бранители в лицето на Ромен Саис, Нусаир Мазрауи и Наиф Агер. Не е сигурно дали някой от тях ще успее да се възстанови.

Не е за пренебрегване и финансова страна на това кой ще спечели днешния мач. Победителят в малкия финал ще вземе и с 2 млн. евро повече като премия от ФИФА, след като за третото място е предвиден бонус от 27 млн., а за четвъртия - 25 млн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови