Заев: Готови сме да подпишем анекс към Договора за добросъседство

Последна промяна на 25 октомври 2020 в 21:27 3075 0

Снимка Влада на Република Северна Македонија

Република Северна Македония е готова да подпише декларация или анекс към Договора за добросъседство с България. Това заяви премиерът Зоран Заев след 25-ият конгрес на Социадемократическия съюз на Македония. Заев заяви, че няма нужда от нов договор между Република Северна Македония и България, сегашният е отличен. Македонският министър-председател разкри и какво би съдържал подобен документ:

"А това е, че Република Северна Македония - дългото име на държавата, и Северна Македония - краткото уставно име на държавата, се отнасят за територията на нашата земя - Република Северна Македония и никъде другаде и че нямаме териториални претенции спрямо някой от съседите или който и да било на света".

След проведения днес конгрес на СДСМ се проведе пресконференция, на която премиерът обяви, че ненамесата във вътрешните работи на съседните държави, включително на България, е принцип, в който вярва.

Заев допълни, че е готов да потвърди и готовност за изграждане на Коридор 8 и за засилване на икономическото сътрудничество

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови