Саркози: Турция няма място в Европейския съюз

OFFNews Последна промяна на 20 март 2016 в 16:03 2716 5

Саркози: Турция няма място в Европейския съюз

Снимка БГНЕС, архив

Бившият президент на Франция Никола Саркози смята, че Турция няма място в Европейския съюз. Според него перспективата турската страна да бъде приета противоречи на здравия разум.

В телевизионно интервю Саркози се аргументира, че съвременната турска държава не съответства на редица европейски демократични стандарти. Той повдигна въпроса доколко в историческо, културно и икономическо отношение Турция може да се смята за европейска страна, съобщава БНР.

Ако ние твърдим това, ние искаме смъртта на ЕС, подчерта Саркози, който в момента оглавява френската опозиционна партия "Републиканците".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.03 2016 в 19:52

Жабарите обаче имат още да догонват Турция по брой ислямисти на глава от населението. Засега само 10% от френските избиратели са мюсюлмани, ма след някоя и друга година вероятно ще са двойно повече. В Марсилия вече 60% от населението са мюсюлмани.

Да не се окаже Франция да стане ПЪРВАТА ИСЛЯМСКА РЕПУБЛИКА В ЕВРОПА? Благодарение на няколко десетилетия мултикултурастия и политкуректорастия? Така им се пада на западняците.

Омерзен съм.

20.03 2016 в 18:08

Саркози е в нещо като опозиция. Иска да се връща във властта, а затова съюзник му е истината. Той казва това, което мнозинството французи и европейци искат да чуят. Но ние никога не трябва да забравяме две неща. Първата голяма бежанска вълна, която тръгна с лодки от Либия и показа на целия свят колко безпомощна е Европа, има един основен архитект и това е Саркози. Той натискаше американците да свалят Кадафи, за да извади вътрешните си проблеми навън и да се покаже силен лидер. Второто, което е важно за нас: Саркози откри последната си предизборна кампания през септември с реч, в която настоя имигрантите да не бъдат допускани в Европа, а да бъдат държави в лагери в България. Какво сме ние за него и какво трябва да е нашето отношение, са въпроси на които аз имам еднозначен отговор. Ако някой иска да прави от България ивицата Газа, аз не съм съгласен.

20.03 2016 в 16:41

Изключетено нетолерантно и шовинистическо изказване!!!
Ислямофоб, платен агент на Русия, жалка путинка, пияна ватенка!!!
Русия вън от НАТО!!!
JE SOUIS MESTAN!!!
(спонсориран пост)

20.03 2016 в 16:40

@01 трай бе боклук безроден. жалко, че гласът на саркози е като пръдня на рок концерт. Докато правителството там си прави арменски геноцид 2.0 на кюрдите и присвояват всички медии против управителството, ЕС им засилва преговорите за бързо влизане в съюза. Нищо чудно, че бокова е най-добрият кандидат, всички западни лидери са долни комуняги на дъното на гнилите си души, визирам меркел, обама и долните им съюзници у нас и в петролните монархии

20.03 2016 в 16:15

Тоя пък. Още малко ще кресне "Свобода за Кюрдистан!"
Тебе не са ли те учили да не говориш каквото мислиш бе, аланкоолу.