Победителите в студентския конкурс на OFFNews посетиха Страсбург

OFFNews 30 май 2016 в 18:09 2378 0

Снимка OFFNews

По повод успешното приключване на конкурса на OFFNews за статия, свързана с дейността на Европейския парламент, четиримата студенти - победители посетиха Страсбург през май 2016 г.

Имената на победителите в конкурса са Димитър Панайотов – СУ, Диляна Младенова – ЮЗУ, Емилия Найденова – СУ и Алеко Стоянов – Чуждестранен ВУЗ.

В Европейския парламент в Страсбург студентите бяха посрещнати от европейския депутат Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП). Той ги покани на работното си място и им разказа за своите ежедневни отговорности, обясни как успява да организира деня си по начин, позволяващ му да се справи с многобройните си ангажименти, които студентите видяха в неговия график.

След това, продължавайки разговора си с Новаков, студентите посетиха пленарната зала, където имаше редовна сесия на ЕП.

След срещата с евродепутата младежите се разходиха из центъра на Страсбург, където разгледаха катедралата Ротердам (най-високия храм във Франция и четвърти в света), живописния квартал „Пети Франс” (Малката Франция), плаваха с лодка по река Ил.

Епiсфера е проект на “Офф медия“ с финансовата подкрепа на Главна дирекция “Комуникация” на Европейския парламент.

Целта на проекта е да се повиши интереса на младите хора към дейността на Европейския парламент и да се създаде общност от млади хора с компетенции да пишат и коментират в медиите въпроси, свързани с европейска тематика.

Проектът се изпълнява в 3 университетски града – София, Бургас и Благоевград, където вече бяха проведени срещи на студентите с евродепутати и обучение по основни умения за журналистическо писане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови