Остава ли мониторингът за България? Отговорът на Йоурова е двусмислен

OFFNews 30 септември 2020 в 20:32 3617 3

Снимка ec.europa.eu

Ще остане ли механизмът за сътрудничество и проверка за България? Отговорът на зам.-председателя на Еврокомисията Вера Йоурова след днешното представяне на докладa за общото състояние на върховенството на закона в ЕС и докладите за всяка от страните членки е двусмислен.

"Все още виждаме недовършена работа, редица реформи са в ход. Имаме много интензивно сътрудничество между ЕК и съответните експерти. Има нужда България да направи повече, за да свърши задачите, заложени в препоръките. Идеята в бъдеще е един ден механизмът за сътрудничество и проверка да премине в този доклад за върховенство на закона", коментира Йоурова пред БНТ.

Същевременно на въпроса ще има ли следващ доклад за България в рамките на механизма за сътрудничество и проверка тя отговори: "Зависи как България ще се справи с препоръките".

България ще бъде сред първите пет държави, които през ноември ще бъдат обсъждани в Съвета на ЕС по общи въпроси. Тогава ще бъде обсъждан докладът на ЕК за върховенството на закона, представен днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

2

Sashkavas

30.09 2020 в 23:57

Аре протестерите у лево и да на опашка за заработенто, че май Чери ще спре да плаща

10372

1

elbarbudo

30.09 2020 в 20:39

Е и да остава, какво от това?
 
X

Да помогнем на украинските деца!