Quantcast

Еврокомисията: Балканските страни да спрат да пускат мигранти (видео)

Позицията на Жан-Клод Юнкер е насочена към държавите, които първи се сблъскват с мигрантите

OFFNews Последна промяна на 25 октомври 2015 в 13:15 6574 3

Днес следобед в Брюксел ще се проведе мини-среща на високо равнище между Европейската комисия и 10 държави от Централна и Югоизточна Европа, включително и България.

Темата е мигрантската криза на Балканите, а целта на срещата е да се задълбочи сътрудничеството относно граничния контрол и разпределението на потоците от мигранти.

Преди тази среща Словения заяви, че е готова сама да ограничи мигрантската вълна. Вчера Борисов също каза, че, ако Европа затвори своите граници за мигранти, то и България може да направи същото.

"Позицията ни по проблемите с бежанците ще бъде както винаги много твърда", каза днес пред журналисти министър-председателят, след като упражни правото си на глас в местните избори и националния референдума.

"За десет дена се събираме три пъти – първо в Брюксел, после в Мадрид и отново в Брюксел и не се отговоря на основния въпрос – колко бежанци може Европа да поеме и кой ги иска. Ако това е така, трябва да кажем как да ги спрем, как да направим ред на това идване, ако ще се приемат. Сега е пълен хаос и страните почват една по една да се спасяват и да прехвърлят на другите, а ние които сме на самата граница, сме изложени на огромен риск, ако започнат всички да ги връщат обратно", каза още Борисов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.10 2015 в 09:02

Ама като им теглим тигела на браздата да ен лаете после, бе мултикултурастически амеби, а? На либерастките сифилистични мозъци не можеш да разчиташ- днес иска негърски ласки, утре му идвал голям набутания чеп и му пречело, че му отделяли хуманно главата от тялото във възхвала на новата "култура"!

26.10 2015 в 00:47

Хубаво да ги пропускат, нека ги приемат тези, които ги поканиха - Германия, или либералните и толерантни държави които могат да ги интегрират.

25.10 2015 в 14:28

Пратете хора в Безмер.
Там има опънати палатки а само вчера кацнаха 5 транспортни самолета на Бундесфера.
Германия започна да връща "мигранти"!