ЕС си даде 2 месеца срок да спре мигрантския поток

ОFFNews Последна промяна на 20 януари 2016 в 19:47 3650 7

Марк Рюте.

Председателството на Европейският съюз пое ангажимент за 2 месеца да сложи край на мигрантския поток към Стария континент, стана ясно от изказване на премиера на Холандия Марк Рюте, чиято страна в момента е начело на ЕС, съобщи "Франс прес".

Според него броят на бежанците е "нетърпим" и европейците нямат време. Той подчерта, че гражданите на съюза се притесняват, че щом се затопли през пролетта, бежанците отново ще тръгнат масово към Европа. Затова трябва до края на зимата да се вземат мерки срещу това.

Рюте иска споразуменията, сключени с Турция, относно спирането на бежанския поток, да не остават на думи, ами Ердоган да спази обещанията си.

"ЕС трябва също така да работи със страни като Ливан и Йордания, за да могат бежанците, намиращи се там, да получат подходящите грижи в областта на образованието, здравеопазването и дори заетостта. Горещите точки - центровете за регистриране и разпределяне на бежанците в Гърция и в Италия - трябва да се задействат и предложенията на ЕК относно европейски гранични сили трябва да бъдат гласувани", допълни той.

Преди време премиерът на Холандия предупреди, че Европа рискува да рухне под натиска на бежанците подобно на Римската империя под натиска на варварите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.01 2016 в 22:50

С прегръдки,разтворени курвенски крака и отворени педалски евроатлантически ануси трудно ще спрат подивелите камилари да не идват ;) !!!

20.01 2016 в 21:55

Хехе, за кой път, към 14-15 отива май. Цървули

20.01 2016 в 21:12

Това е бъдещето? Той и Ердоган същото си мисли. Гладна кокошка просо сънува, както е казал народът. Няма се учудя ако и тиквочев има същите амбиции. Успех в превръщането на мечтите в реалност.
На здоровье с една Царская.. най-чистата.

20.01 2016 в 21:02

Сори, ма това е БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПА.

https://www.youtube.com/watch?v=LxPRpArJKpQ

От Урал до Атлантика. Западняците да учат руски.

20.01 2016 в 20:55

Чшш алоуу, съвецкия троляк да не взема отношение по събитията в ЕС. Не го касаят.

20.01 2016 в 20:52

.

Да разбираме ли, че бабичката се е предала ?
Merkel kaputt или що ?
И Борисов и Орбан ви казаха още преди година, че безконтолния прием на "брадати майки" е геноцид към собствения си народ, ама кой да слуша ?!
И нека сега да излезе оня циганин от БХК, Красимир Кънев да обяснява, че тия цигани имат право на тахаруш.
Ваш'та мамичка, толерастка !

Вън НеПеОшковците от България и забрана на всички гей-организации, като Джемини и Педерастка Мрежа.

.
.

20.01 2016 в 20:33

И вече настанилите се мангусти да бъдат репатрирани обратни по родните си места.

Влючително тея, дето са се окопали още навремето преди годин под знамето на МУЛТИКУЛТУРАСТИЯТА, ЛИБЕРАСТИЯТА и ТОЛЕРАСТИЯТА. Щото практиката доказа, че въпросните са НЕИНТЕГРИРУЕМИ.

Ако пък не искат да си заминават, да им се даде работа, подходяща за тяхното образование и квалификация. Трудът прави човека свободен. На Европа не ѝ трябват варвари и унтерменши източващи социалните фондове. Пълна и ОКОНЧАТЕЛНА ДЕМАНГУСТИЗАЦИЯ.