Британски министър: Българите на Острова да бъдат спокойни за Брекзит

OFFNews 15 декември 2017 в 11:43 3418 1

Министър Грег Хендс в интервю за "Тази сутрин"

Британският министър на търговията Грег Хендс увери, че българите в Обединеното кралство нямат повод за притеснения заради Брекзит и при желание, ще получат статут за уседналост.

Хендс е на посещение у нас и даде интервю за "Тази сутрин" по bTV.

Сънародниците ни на Острова са около 85 000. "Искаме за българите Обединеното кралство да бъде предпочитана дестинация”, коментира британският министър. Той добави, че намеренията на правителството са родината му да остане отворена страна, особено по отношение на търговските взаимоотношения, където иска да гарантира, че "компаниите ще приемат най-умните”.

„Това е решение на британския народ, организирахме референдум, повечето хора гласуваха за Брекзит. Ние сме британско правителство и задачата ни е да изпълним това, което пожелаха нашите хора. Стараем се да го извършваме в дух на сътрудничество”, отговори той на въпроса дали съжалява за решението Великобритания да напусне ЕС.

„Във финансовата рамка, която приключва 2020 г., Обединеното кралство гарантира плащанията си, така че на никоя държава няма да се наложи да плаща повече или да получава по-малко. Това е много добра оферта, защото ние излизаме през 2019 г.”, каза още британският министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!