Колко са убитите руснаци в Украйна

DW 17 юни 2023 в 20:25 12686 10

Снимка УНИАН

Във войната в Украйна дотук са загинали над 25 000 руснаци, включително 2500 мобилизирани. Това става ясно от оповестени данни в медиите, базиращи се на различни източници. Путин има своя версия за загубите във войната.

Информацията беше публикувана в изданието "Медиазона" и едновременно с това от руската служба на БиБиСи. В нея са включени данните от официалните съобщения на властите, от публикациите в средствата за масова информация и постинги в социалните мрежи на близки и роднини на загиналите, взети са предвид също и разследванията за местата, на които са погребани жертвите.

Така журналистите, обработили целия този масив от данни, стигат до извода, че във войната в Украйна дотук са загинали 25 528 руснаци.

Почти 10 процента от тях, или 2498 души, са мобилизирани запасняци). Най-голямата група сред жертвите е тази на затворниците, изпратени да се бият на фронта - 4 721 от жертвите са именно хора, излежаващи някакви присъди. Над 2500 са руските доброволци, убити в Украйна, става ясно още от информацията.

"Медиазона" пише, че загиналите офицери от руската армия или от други силови структури са повече от 2150 на брой, като 251 от тях са с ранг подполковник или дори с по-високо звание. Най-много от руските жертви във войната са хора от Краснодарския край, от областите Свредловск и Челябинск, от Башкирия, Бурятия и Волгоградска област, допълва изданието.

Разузнаването на САЩ: 43 хиляди убити руснаци

Оценката на американското разузнаване се различава съществено от данните в двете издания. Според него общите руски загуби дотук във войната са между 189 500 и 223 000 души, от които между 35 500 и 43 000 са убити в сраженията, а броят на ранените е между 154 хиляди и 180 хиляди души. За това съобщи агенция Ройтерс, която се позовава на документи на Пентагона. Общите загуби във войната дотук, тоест убитите руски и украински войници, са около 354 хиляди, посочва още агенцията.

Генералният щаб на украинската армия пък твърди, че в Украйна са убити 218 500 руски войници.

На един убит руски войник се падат по 10 загинали украинци?

Руското военно министерство не дава никаква информация за броя на личните загуби. Министърът на отбраната Сергей Шойгу обяви само това, че 71 руски военни са загубили живота си за три дни при отблъскването на украинската контраатака, а 210 руски войници са били ранени.

Руският президент Владимир Путин пък заяви вчера в рамките на Петербургския международен икономически форум, че съотношението на руските загуби спрямо украинските във войната е „едно към десет". Конкретни числа обаче той не назова.

Дойче веле 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

12

Име на профила

18.06 2023 в 16:16

Благодаря, дядо попе! You live and learn :-)

15914

11

поп Дръвчо

18.06 2023 в 14:51

... Примерно има цели влакови композиции от хладилни вагони, които чакат в Украйна да бъдат предадени на Русия. Русия ги приема на час по лъжичка. По-рано руснаците даже стреляха по тия вагони, ако може така по-малко да пристигнат. Докато не пристигне е "безследно изчезнал".

... Има голям брой "продадени" на ЧВК редовни войници или предадени пак там като откуп за плененин шефчета. Там какво им се е случило вече се осчетоводява по стандартите на Пригожин, а в частта където официално служат се водят безследно изчезнали, дезертирали или пленени.

... Има известен брой дезертирали към трети страни - главно през Беларус (тамошните каналджии дето прекарваха сирийци до полската граница сега с това се занимават) или укриващи се (евентуално с помощта на местното население) в самата Беларус.

Таааа, чакай ти достоверни данни.

Като свърши войната и се преброят с приемлива за мирни условия точност, ще се окаже че и украинските данни са много назад от истината.

15914

10

поп Дръвчо

18.06 2023 в 14:38

Профил, сега ще ти обясня за разминаването на данните:

1. Украинците броят само тези, за които ТЕ имат данни. Впрочем не изглежда да публикуват убитите отделно, публикуват обща бройка на убити, тежко ранени, пленени, предали се и дезертирали в посока към Украйна - всички които не биха могли да се върнат да се бият.

2. САЩ броят само тези за които данните са приемливо надеждни по стандартите на трета страна. По-малко са.

3. Има някакви дето броят само публикуваните в Русия некролози. Те са още по-малко защото това изисква идентифициран труп предаден на близките, а там логистиката им малко куца.

4. Русия обявява само данните, докладвани "нагоре". А там се докладва избирателно, защото иначе няма да има "Героя" за шефчето. А ако не сега, то кога? Тук не се включват:
- Избитите от заградителните отряди
- Избитите в конфликти между редовна войска, ахматовци и пригожинци
- Жертвите от частите на Вагнер и другите частници (те даже си правят отделни гробища)
и много други...

-1395

9

AlexT

18.06 2023 в 11:24

Щяло да има шествия за мир и независимост в страната ...

КЪДЕ са им ЛОЗУНГИТЕ с големи букви ? Има ли ги ? : „ПУТИН незабавно спри агресията си срещу Украйна !! // Путин, империалисте, напусни територията на НЕЗАВИСИМА Украйна ! /// Путин спри войната !! Путин не ти ли стига територията на русия !! //Путин вече над 200 000 са жертвите в тази война , ЗАПОЧНАТА от ТЕБ !! ..Путин , масов убиецо !! Путин джудже кремълско, докога ще умират ХОРА заради теб ? // Путин няма да ти мине номера- Украйна пак да е колония на Русия !! // и т. н. ..
Кога другари червени бокл..., ‘”борещи се за мир”, ще видим ТАКИВА ВАШИ лозунги ?

1000

7

foreigner66

18.06 2023 в 08:36

Кенеди-младши и Джеффри Сакс говорят в идеален синхрон с руската пропаганда. Като съвсем "забравят" как няколко месеца преди нахлуването в суверенна и свободна държава, руския батюшка искаше НАТО да се върне на границите от 97-ма. Това и да беше станало нямаше да го спре, той си иска СССР човека и това е . Проблема не е в която и да било западна организация и батюшката знае това много добре, също знае и голямата слабост на запада-многото нули. Та когато чуя имената на господата отгоре ми се привиждат мноооого нули.

2550

6

alfakentavur

18.06 2023 в 00:54

Да вземем за пример астрономията. В астрономията можеш да откриеш и докажеш съществуването на небесно тяло без да си го видял/заснел. По влиянието му върху други небесни тела, които са под твоето наблюдение.

1. Путлер обяснаваше, че няма да прави мобилизация. Направи я. Отделно вербуването на десетки хиляди затворници.
2. Путлер от около 10 месеца насам е или в отсъпление, или в глуха защита, или в мъчително и много бавно и малко настъпление.
3. Путлер се хвали в рекордно ниска безработица

По тези три признака можем лесно да направим извода, че загубите на СССРайха в Украйна са с една дума ОГРОМНИ.

3767

4

Име на профила

17.06 2023 в 23:49

Всеки път като пиша за въшливи ватници и имам минуси си представям как някой от русоробите прочита/отваря това, което съм споделил, си ви вика - "абе това наш'то е е***и дъното, ама къф е тоя дето ще ми го показва" и от безсилна злоба цъка минус :-)

Таз година - огъване на пръти на панаира, догодина - опъване на пранги в затвора :-)
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика